Το νέο Abarth 124 Spider είναι ένα από τα πιο «καυτά» μικρά ρόουντστερ της αγοράς

Η Abarth παρουσίασε επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης την κορυφαία έκδοση του πισωκίνητου μικρού κάμπριο Fiat 124 Spider, με 170 άλογα, βάρος μόλις 1.060 κιλά και γρήγορες επιδόσεις.

Το νέο Abarth 124 Spider έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα της Abarth. Διακρίνεται για το χαμηλό του βάρος, την απόλυτη αναλογία βάρους στο 50:50 μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, αλλά και την παρουσία μπλοκέ διαφορικού στο στάνταρ του εξοπλισμό.

Σε συνδυασμό με την πίσω κίνηση, αλλά και την ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση με σπορ αμορτισέρ της Bilstein και πιο σφιχτές αντιστρεπτικές, το νέο Abarth 124 Spider αναμένεται να προσφέρει άκρως «καυτά» οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Στο πεδίο του κινητήρα, συναντούμε τον 4κύλινδρο MultiAir Turbo βενζινοκινητήρα των 170 ίππων και 250 Nm ροπής, ο οποίος είναι σε θέση να προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ. και τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα. Στα κιβώτια, η Abarth συνδυάζει τον κινητήρα με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με αυτόματο Sequenziale Sportivo με paddles στο τιμόνι.

Σχεδιαστικά, στο αμάξωμα του 124 Spider η Abarth προσθέτει επανασχεδιασμένο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές, πίσω αεροτομή και προφυλακτήρα με 4πλές απολήξεις της εξάτμισης. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα και τιμόνι, ο νέος πίνακας οργάνων και ο κοντός επιλογέας ταχυτήτων.
TAG