Η νέα Porsche 911 R είναι ένας λύκος με προβιά αρνιού! (+video)

Η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 R στη Γενεύη, με το νέο γερμανικό super coupe να παίρνει τη θέση του στη γκάμα ως μια περιορισμένης παραγωγής ειδική έκδοση της 911, με εμφάνιση που δεν αποκαλύπτει το σκληροπυρηνικό του χαρακτήρα της.

Η νέα 911 R είναι μια Porsche για χρήση σε πίστα, η οποία όμως μπορεί με την ίδια ευχέρεια να οδηγηθεί και στην καθημερινότητα, εξ ου και η εταιρεία χαρακτηρίζει το νέο της μοντέλο ως «λύκο με προβιά αρνιού!».

Ο κινητήρας της είναι ο 4λιτρος ατμοσφαιρικός 6κύλινδρος της Porsche, με 500 ίππους ισχύος και 460 Nm ροπής. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και εκμεταλλεύεται το πολύ χαμηλό βάρος της 911 R (1.370 κιλά), για να προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις: 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δλ. και τελική ταχύτητα 323 χλμ./ώρα.

Η Porsche έχει φροντίσει επίσης ώστε να προσδώσει στην 911 R μια όσο το δυνατόν πιο σπορ οδική συμπεριφορά και έτσι, της έχει προσφέρει ένα μηχανικό πίσω μπλοκέ διαφορικό, μαζί και με τα κορυφαία κεραμικά φρένα της εταιρείας. Παράλληλα, οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν επαναρυθμίσει και τον πίσω άξονα.

Στο αισθητικό κομμάτι, η 911 R βασίζεται πάνω στο αμάξωμα της 911 Carrera, στο οποίο έχουν προσαρμοστεί οι πιο επιθετικοί προφυλακτήρες της Porsche 911 GT3. Αλλά και κάτω από το αμάξωμα, η 911 R φέρει το πλαίσιο της 911 GT3, μαζί με όλα τα ελαφριά υλικά της κατασκευής της.

Εσωτερικά τέλος, η νέα Porsche 911 R ξεχωρίζει με την παρουσία των σπορ μπάκετ καθισμάτων από ανθρακονήματα, που φέρουν ειδική επένδυση η οποία παραπέμπει στην πρώτη 911 της δεκαετίας του '60. Διακρίνουμε επίσης το σπορ τιμόνι και τις υφασμάτινες χειρολαβές των θυρών.

Σε ό,τι αφορά στην κατασκευή της, η Porsche ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόνο 991 μονάδες της νέας 911 R, δίνοντας έτσι στο νέο της δημιούργημα ένα συλλεκτικό χαρακτήρα.

Δείτε το πρώτο επίσημο video της νέας Porsche 911 R.

                     
TAG