Το νέο Fiat 124 Spider είναι το νέο ιταλικό μικρό κάμπριο

Με τη βοήθεια της Mazda, η Fiat επιστρέφει στα μικρά κάμπριο με το νέο 124 Spider.
Το πιο σημαντικό νέο μοντέλο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες που διεξάγεται αυτές τις ημέρες είναι το νέο Fiat 124 Spider, που επανέρχεται μετά από 33 χρόνια στη γκάμα της ιταλικής μάρκας.

Το εσωτερικό έρχεται απευθείας από αυτό του Mazda MX-5.
Το νέο Fiat 124 Spider αποτελεί το πρώτο μικρό κάμπριο της Fiat μετά τη Barchetta, ενώ παράλληλα, αποτείνει φόρο τιμής στο ομώνυμο μοντέλο των ιταλών των τελών της δεκαετίας του '60. Βασίζεται πάνω στο Mazda MX-5 ως απόρροια της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, με το ιταλικό αυτοκίνητο να υιοθετεί ένα πιο στιλάτο αμάξωμα, με νέα, στρογγυλέμενα εμπρόσθια φωτιστικά, αλλαγμένη γρίλια και προφυλακτήρες, αλλά και νέα πίσω μακρόστενα φωτιστικά σώματα.

Το εσωτερικό, προέρχεται απευθείας από αυτό του Mazda MX-5, με τη Fiat να μην αλλάζει τίποτε εκτός από το λογότυπο πάνω στο τιμόνι. Φυσικά, οι προσφερόμενες θέσεις είναι αποκλειστικά για δύο επιβάτες, ενώ σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις, υπάρχει αρκετό δέρμα στα καθίσματα, το τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων, μαζί με μαλακά πλαστικά στο ταμπλό.

Το Fiat 124 Spider είναι πισωκίνητο, με μοτέρ 1,4 turbo 140 PS.
Όπως και το MX-5, έτσι και το νέο Fiat 124 Spider είναι πισωκίνητο, με χαμηλό κέντρο βάρους και πολύ καλή αναλογία στην κατανομή του βάρους μεταξύ των δύο αξόνων.

Ο κινητήρας του, είναι ο 1.400άρης MultiAir turbo της Fiat με 140 ίππους ισχύος και 240 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Προς το παρόν, η Fiat δεν δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία επιδόσεων ή κατανάλωσης για το νέο της μοντέλο.

Σε ό,τι αφορά στην οροφή του Fiat 124 Spider, αυτή είναι υφασμάτινη, ανοιγόμενη χειροκίνητα με τη βοήθεια ενός ειδικού ελατηρίου που βοηθά τον οδηγό ώστε να την ανοίξει-κλείσει πιο εύκολα. Η ιταλική φίρμα τονίζει ότι η επιλογή χειροκίνητης οροφής έναντι ηλεκτρικής, κερδίζει σε βάρος λόγω της απουσίας μηχανισμού. 

Το λανσάρισμα του νέου Fiat 124 Spider για την Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι. Τα πρώτα 124 αυτοκίνητα θα είναι επετειακά στην έκδοση «Anniversary», έχοντας ταμπελάκι αρίθμησης, αλλά και ειδικό κόκκινο χρωματισμό (Rosso Passione), που θα συνδυάζεται με μαύρο δερμάτινο σαλόνι.
TAG