Αποκάλυψη της πιο οικογενειακής Mercedes E-Class

Η Mercedes παρουσιάζει τη νέα γενιά της E-Class Estate, η οποία με τον μεγάλο της χώρο αποσκευών των 670 λίτρων, έρχεται για να αποτελέσει την πιο πρακτική επιλογή στη γκάμα της μεγάλης πολυτελούς γερμανίδας.

Η νέα Mercedes E-Class Estate σχεδιαστικά είναι πιο στυλάτη από πριν, με περισσότερες καμπύλες και πίσω μέρος που διαθέτει νέα μακρόστενα φωτιστικά σώματα, αλλά και μια χρωμιωμένη λωρίδα που τονίζει την πολυτέλεια.

Αυτό ωστόσο που έχει την περισσότερη σημασία είναι ο μεγάλος χώρος αποσκευών των 670 λίτρων, που μπορεί να φτάσει τα 1.820 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, όντας από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία. Προαιρετικά, η Mercedes προσφέρει και έξτρα 2 αναδιπλούμενα καθίσματα για παιδιά.

Στο πεδίο της πρακτικότητας, το πίσω κάθισμα αναδιπλώνεται σε τρία τμήματα (40:20:40), ενώ για πρώτη φορά μπορεί να τοποθετηθεί σε πιο όρθια θέση (κατά 10 μοίρες), απελευθερώνοντας επιπλέον 30 λτ. χώρου αποσκευών.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης ηλεκτρομηχανική πόρτα πορτ-μπαγκάζ που μπορεί να ανοίξει και απλώς με μια κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα, αλλά και ειδική ράγα για τη μεταφορά μέχρι 4 ποδηλάτων.

Οι κινητήρες της νέας E-Class Estate έρχονται από την σεντάν E-Class και πρόκειται για δύο 2λιτρους diesel 150 και 194 ίππων, έναν 3λιτρο V6 diesel 258 ίππων, αλλά και δύο 2λιτρους κινητήρες βενζίνης με 184 και 211 άλογα, μαζί με έναν V6 3,5 λτ. και 333 ίππων. Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η έκδοση E 43 AMG με 3λιτρο V6 κινητήρα 401 ίππων. Όλα τα παραπάνω μοτέρ συνδυάζονται με 9τάχυτο, 9G-TRONIC αυτόματο κιβώτιο.

Στα χαρακτηριστικά της νέας E-Class Estate ξεχωρίζουμε και την στάνταρ αυτόματα ρυθμιζόμενη ανάρτηση, που φροντίζει ώστε να διατηρείται σταθερή η απόσταση από το έδαφος, αλλά και την προαιρετική αερανάρτηση AIR BODY CONTROL.

Μέσα στο καλοκαίρι η Mercedes θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για τη νέα E-Class Estate, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν στα τέλη της χρονιάς.
TAG