Η νέα EXP 12 Speed 6e μας δείχνει το ηλεκτρικό μέλλον της Bentley! (+video)

Έχοντας ως στόχο να μας δείξει το πως η ηλεκτροκίνηση μπορεί να συνδυαστεί με την μοναδική ποιότητα, τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα και τη δύναμη μιας παραδοσιακής Bentley, η βρετανική φίρμα παρουσιάζει το ηλεκτρικό πρωτότυπο EXP 12 Speed 6e.

Το νέο μοντέλο το οποίο παρουσιάζεται επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, διαθέτει ένα ρόουντστερ αμάξωμα με design που δείχνει ως εξέλιξη αυτού των σημερινών Bentley.

Παράλληλα, υπάρχουν και κάποιες μοναδικές λεπτομέρειες όπως το φωτιζόμενο λογότυπο «6e» στη γρίλια της μάσκας, αλλά και οι πλαϊνές κάμερες αντί για τους καθρέπτες, που έχουν το σχήμα αεροσκάφους stealth.

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια τονίζεται με την παρουσία ειδικών μπορντό δερμάτων, κονσόλας από κυρτό γυαλί, αλλά και υψηλής ευκρίνειας OLED οθονών για το σύστημα πολυμέσων και τον κλιματισμό.

Σε ό,τι αφορά στην κίνηση του πρωτότυπου, η Bentley δεν δίνει κανένα στοιχείο για τον τύπου του ηλεκτροκίνητήρα του (ή των ηλεκτροκινητήρων του) και το μόνο που αναφέρει είναι ότι η πρίζα για τη φόρτιση της μπαταρίας είναι κρυμμένη από την πίσω πινακίδα.


Πάντως, οι βρετανοί είναι δεδομένο ότι θα μπουν τα επόμενα χρόνια στο χώρο της ηλεκτροκίνησης παρουσιάζοντας αρχικά μια plug-in υβριδική έκδοση της Bentayga μέσα στην επόμενη χρονιά. Είναι δεδομένο ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ηλεκτρικές εκδοχές των μοντέλων της εταιρείας.

       
TAG