Φοβερή Mercedes G-Class της Brabus με 550 άλογα για extreme off road!

Η γερμανική Brabus δημιουργεί μια από τις κορυφαίες Mercedes G-Class όλων των εποχών, με τη νέα Brabus 550 Adventure να ξεχωρίζει όχι μόνο για τη δύναμή της, αλλά για τις ακόμη πιο μεγάλες δυνατότητές της εκτός δρόμου.

Η νέα πρόταση βελτίωσης της Brabus βασίζεται πάνω στην Mercedes G500 4x4² και σε ό,τι αφορά στον κινητήρα, η βελτιωτική φίρμα αυξάνει την απόδοση του 4λιτρου twin-turbo V8 μοτέρ των 420 ίππων και 610 Nm ροπής, στα 550 άλογα και 800 Nm.

Το αποτέλεσμα της αναβάθμισης αυτής προσφέρει στην 550 Adventure 0-100 χλμ./ώρα σε μόνο 6,7 δευτερόλεπτα (αντί 7,4 δλ.), με την τελική της ταχύτητα να διατηρείται στα 210 χλμ./ώρα για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο δεν είναι μόνο η δύναμη και οι επιδόσεις που ξεχωρίζουν στη δημιουργία της Brabus, αφού η γερμανική βελτιωτική φίρμα έχει αλλάξει σχεδόν τα πάντα στη G500 4x4² με στόχο να τονίσει περαιτέρω τα off road χαρακτηριστικά της.

Έτσι, στο εμπρόσθιο τμήμα έχουμε ένα νέο bull-bar, μαζί με προστατευτική ποδιά, «εργάτη» σε μαύρο χρώμα, αλλά και νέα Xenon φώτα. Στο καπό ξεχωρίζει επίσης ο αεραγωγός από ανθρακονήματα.

Προχωρώντας στο αμάξωμα συναντούμε νέα πλαϊνά σκαλοπάτια που αναρτώνται από τα πλαϊνά σπόιλερ, μπάρα φώτων LED στην οροφή με έξτρα προβολείς και σχάρα οροφής, νέο πίσω προστατευτικό στον προφυλακτήρα και μεγάλους μαύρους τροχούς.

Η Brabus τοποθετεί επιπλέον και μια νέα ανάρτηση, που ρυθμίζει μέσω ειδικής οθόνης στο εσωτερικό την απόσταση από το έδαφος, ακόμη και ξεχωριστά εμπρός-πίσω.

Φυσικά, η Brabus αλλάζει τα δεδομένα και στο εσωτερικό, τοποθετώντας καινούργια δέρματα σε διχρωμία γκρίζου/μαύρο με κόκκινες ραφές, καθώς και νέες αλουμινένιες επενδύσεις.


Σε ό,τι αφορά τέλος στην τιμή του νέου δημιουργήματος της γερμανικής φίρμας, η Brabus δεν ανακοινώνει το ακριβές ποσόν, ωστόσο είναι δεδομένο ότι μιλάμε για πολλές χιλιάδες ευρώ. Η εταιρεία τονίζει ωστόσο ότι όλες οι παραπάνω μετατροπές μπορούν να γίνουν και σε οποιαδήποτε G500 4x4², εκτός από την επιλογή κομπλέ της 550 Adventure.
TAG