Περισσότερα στοιχεία για το νέο Toyota Yaris των 210 ίππων

Η Toyota παρουσιάζει το νέο, ισχυρό Yaris GRMN στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και πλέον, η ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για το pio «hot» της μικρό.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, το νέο Yaris GRMN θα διαθέτει ένας καινούργιο 1.800άρη κινητήρα βενζίνης με κομπρέσσορα και ονομαστική απόδοση 210 ίππων. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς του αυτοκινήτου.

Η ανάρτησή του έχει επίσης κοντύτερα ελατήρια και νέα αμορτισέρ της Sachs, ενώ περιλαμβάνει και μια πιο παχιά αντιστρεπτική, με στόχο την παροχή σπορ οδικών και οδηγικών χαρακτηριστικών.

Αρκετές ενισχύσεις έχουν γίνει και στο αμάξωμα και το πλαίσιο (υπάρχει και μπάρα θόλων), ώστε να βελτιωθεί η στρεπτική ακαμψία και το κράτημα του αυτοκινήτου.

Πολύ σημαντική σε αυτόν τον τομέα είναι και η παρουσία μπλοκέ διαφορικού τύπου Torsen, ενώ τα φρένα έχουν ενισχυθεί με αεριζόμενους δίσκους εμπρός-πίσω και 4πίστονες δαγκάνες εμπρός. Οι ζάντες είναι 17 ιντσών από την BBS.

Στο πεδίο της εμφάνισης, η Toyota τονίζει το αμάξωμα του νέου πιο ισχυρού Yaris με πιο δυναμικούς προφυλακτήρες, πίσω αεροτομή και διαχύτη, αλλά και με special αυτοκόλλητα σε κόκκινο και μαύρο.

Εσωτερικά, το νέο Toyota Yaris GRMN διαθέτει μπάκετ καθίσματα ειδικά κατασκευασμένα για αυτό, ένα πιο σπορ δερμάτινο τιμόνι προερχόμενο από το GT 86, αλλά και αλουμινένια πεντάλ.


Σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις του, η Toyota ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει τη διάθεση του νέου Yaris GRMN στην Ευρώπη στις αρχές του 2018. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το πόσο θα κοστίζει το πιο «καυτό» Yaris.
TAG