Με 1,8 λίτρων μοτέρ και κομπρέσσορα το νέο Toyota Yaris των 210 ίππων!

Η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τη νέα «hot» έκδοση του ανανεωμένου Yaris, που αναμένεται να δούμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, αποκαλύπτοντας πλέον και τον τύπο του μοτέρ του.

Ο κινητήρας λοιπόν ο οποίος θα βρίσκεται κάτω από το καπό του νέου μοντέλου, θα είναι ένας καινούργιος 1.800άρης βενζινοκινητήρας με κομπρέσσορα, ο οποίος θα έχει ονομαστική απόδοση 210 ίππων.

Πρόκειται για τον μοναδικό «κομπρεσσοράτο» κινητήρα της κατηγορίας, μια επιλογή η οποία είναι μάλλον έκπληξη, αφού όλοι περίμεναν το νέο γρήγορο Yaris να έχει τον 1.600άρη turbo του αγωνιστικού Toyota Yaris WRC.

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του, η Toyota δεν ανακοινώνει προς το παρόν τα νούμερά του, ωστόσο αυτό που ανακοινώνει είναι η ονομασία του μοντέλου, η οποία θα είναι «Yaris GRMN», με το GRMN να προκύπτει από το «Gazoo Racing Masters of the Nürburgring».

Θυμίζουμε ότι η Gazoo Racing είναι η αγωνιστική ομάδα της Toyota, ενώ το «Masters of the Nürburgring» ακολουθεί αρκετές από τις γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας.


Περαιτέρω στοιχεία για το νέο Toyota Yaris GRMN θα γνωρίζουμε πολύ σύντομα, λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο του στη Γενεύη, ωστόσο είναι δεδομένο ότι τα φρένα, οι τροχοί και η ανάρτηση θα έχουν όλες τις απαιτούμενες βελτιώσεις ώστε το νέο hot Yaris να προσφέρει τα πλέον σπορτίφ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.
TAG