Η Toyota παρουσιάζει το νέο της αγωνιστικό Yaris για το WRC!

Η μεγάλη επιστροφή της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι είναι και επίσημα γεγονός, αφού η ιαπωνική φίρμα μέσω της αγωνιστικής της ομάδας Toyota Gazoo Racing, αποκάλυψε πλήρως το νέο Toyota Yaris WRC.

Το Yaris WRC έρχεται για να βασιστεί πάνω στο αντίστοιχο μοντέλο που είχε παρουσιάσει η Toyota στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον περασμένο Οκτώβριο, διαθέτοντας όμως μια ακόμη πιο επιθετική εμφάνιση, με «έντονα» αεροδυναμικά βοηθήματα.

Παράλληλα και σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, το αγωνιστικό Toyota Yaris διαθέτει έναν 1.600άρη turbo κινητήρα βενζίνης με 380 άλογα ισχύος και 425 Nm ροπής, ο οποίος στέλνει αυτή τη δύναμη και στους 4 τροχούς.

Πολύ σημαντικό στοιχείο του νέου αγωνιστικού είναι το χαμηλό του βάρος που αγγίζει τα 1.190 κιλά και σε συνδυασμό με τον νέο δυνατό κινητήρα, αναμένουμε πιο γρήγορα περάσματα και περισσότερη ταχύτητα στις ειδικές διαδρομές.

Ως προς τώρα το δίδυμο των οδηγών, η Toyota αποκάλυψε ότι ο γνωστός Γιάρι-Μάττι Λάτβαλα μετά την αποχώρηση της VW από το Πρωτάθλημα θα είναι αυτός ο Νο1 οδηγός της, ενώ Νο2 θα είναι ο επίσης Φινλανδός, Γιούχο Χάννινεν.


Πλέον, μένει να δούμε το τι θα κάνει η μεγάλη ιαπωνική εταιρεία στο νέο Πρωτάθλημα, εκεί όπου έχει να αντιμετωπίσει έναν πολύ έντονο ανταγωνισμό, αφού θα έχουμε τις εργοστασιακές συμμετοχές της Hyundai και της Citroen (επιστρέφει μετά από 2 χρόνια), αλλά και την αναβαθμισμένη M-Sport/Ford με το νέο Fiesta WRC.
TAG