Αποκάλυψη του νέου αγωνιστικού Ford Fiesta RS WRC!

Η Ford μέσω της M-Sport αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό Fiesta που βασίζεται πάνω στη νέα γενιά του μικρού Ford, με το οποίο η εταιρεία θα πάρει μέρος στο νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2017.

Το νέο Fiesta RS WRC θα αποτελέσει τον τέταρτο διεκδικητή του τίτλου στο νέο Πρωτάθλημα μετά τα Hyundai i20 Coupe WRC, Citroen C3 WRC και Toyota Yaris WRC, τα οποία θα συμμετάσχουν με εργοστασιακή εμπλοκή.

Το νέο αγωνιστικό έρχεται πλήρως αλλαγμένο με βάση τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν στο Πρωτάθλημα, διαθέτοντας 1.600άρη turbo κινητήρα με αυξημένη ισχύ κοντά στους 380 ίππους, πιο επιθετική εμφάνιση με νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά και μειωμένο βάρος σε σχέση με το προηγούμενο.

Το αφεντικό της M-Sport, ο γνωστός Μάλκολμ Γουίλσον, κατά την παρουσίαση του μοντέλου αποκάλυψε ότι ήδη το Fiesta RS WRC έχει συμπληρώσει πάνω από 6.000 χλμ. δοκιμών, θέτοντας το στόχο πολύ ψηλά, ακόμη και για τη νίκη στο νέο Πρωτάθλημα.


Ως προς τους οδηγούς που θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι του νέου Fiesta RS WRC, προς το παρόν η M-Sport δεν έχει αποκαλύψει ποιοι θα είναι αυτοί, αν και μετά την απόσυρση της VW, ο περσινός Πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ έχει ήδη τεστάρει το αυτοκίνητο, όπως και ο Οττ Τάνακ, που ενδέχεται να επιστρέψει στην ομάδα.
TAG