Εντυπωσιάζει το νέο Citroen C3 WRC για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (+video)

Η Citroen προετοιμάζεται όλο και πιο εντατικά για την επιστροφή της εργοστασιακής της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και πλέον, η γαλλική εταιρεία μας δείχνει τις πρώτες εικόνες του νέου της αγωνιστικού C3 WRC.

Το νέο Citroen C3 WRC θα παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού την επόμενη εβδομάδα, με το νέο μοντέλο να βασίζεται πάνω στη νέα γενιά του Citroen C3.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε ότι το αγωνιστικό έχει πλατύνει και μακρύνει σε σχέση με το C3 παραγωγής, φέροντας τονισμένους πλαϊνούς θόλους, πλήρες περιμετρικό bodykit, αλλά και μια τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή.

Ο κινητήρας του, σύμφωνα με τους νέους κανόνες της FIA θα έχει ισχύ κοντά στους 380 ίππους (από 1,6 λίτρα με turbo), ενώ θα υπάρχει και ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις νόρμες του νέου Πρωταθλήματος, το νέο C3 WRC θα είναι τουλάχιστον 25 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με τα φετινά αγωνιστικά.

Θυμίζουμε τέλος, ότι ο πρώτος αγώνας του νέου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που αναμένεται πιο συναρπαστικό από ποτέ μετά την εργοστασιακή εμπλοκή της Citroen, της Hyundai, της VW αλλά και της Toyota, θα γίνει τον Ιανουάριο στο φημισμένο Ράλι Μόντε Κάρλο.

Δείτε το βίντεο που έδωσε η Citroen στη δημοσιότητα για το νέο C3 WRC.

      
TAG