Το νέο Toyota Yaris WRC πραγματοποιεί τα τελευταία τεστ για τη μεγάλη μάχη του 2017 (+video)

Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζεται το νέο Yaris WRC, ενόψει της επιστροφής της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.
Στην τελική φάση των δοκιμών του μπαίνει το νέο Toyota Yaris WRC, για να είναι έτοιμο να διεκδικήσει τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι του 2017, στην επιστροφή της Toyota στο θεσμό μετά από 18 ολόκληρα χρόνια.

Η Toyota χρησιμοποιεί δύο test cars, ένα για το σετάρισμα
του κινητήρα/κιβωτίου και ένα για την ανάρτηση.
Από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα, το ολοκαίνουργιο Toyota Yaris WRC έχει συμπληρώσει πάνω από 5.000 χλμ. δοκιμών εξέλιξης, με τον Διευθυντή της αγωνιστικής ομάδας της Toyota Gazoo Racing, τον μεγάλο Τόμι Μάκινεν, να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την όλη εξέλιξη.

Στην εξέλιξη του Toyota Yaris WRC ενεργό ρόλο έχει και ο
4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο Φιλανδός Τόμι Μάκινεν.
Ήδη, στην όλη διαδικασία των τελικών δοκιμών η Toyota έχει προσθέσει και δεύτερο αυτοκίνητο, με το πρώτο εκ των δύο να δοκιμάζεται σε ειδικές διαδρομές στη Φιλανδία για εξέλιξη του κινητήρα και του κιβωτίου, ενώ το δεύτερο σε ειδικές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, για το βέλτιστο στήσιμο της ανάρτησής του.

Μέχρι στιγμής, η Toyota δεν έχει ανακοινώσει το line-up των οδηγών της και στις δοκιμές εξέλιξης πίσω από το τιμόνι του Yaris WRC βρίσκοινται οι Φιλανδοί Γιούχο Χάννινεν και Γιάρκκο Νίκαρα, μαζί βέβαια και με τον Τόμι Μάκινεν, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, δεν μπορούσε να αντισταθεί στην επιθυμία του να οδηγήσει το νέο αγωνιστικό.

Θυμίζουμε ότι η νέα χρονιά θα είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές των τελευταίων ετών στο WRC, αφού εκτός της Toyota, θα έχουμε την πλήρη εργοστασιακή συμμετοχή της Citroen με το νέο C3, τη VW με το νέο Polo WRC, αλλά και τη Hyundai με το επίσης νέο i20.

Το νέο Πρωτάθλημα υπόσχεται περισσότερο θέαμα με τους καινούργιους του κανονισμούς, που ορίζουν ότι η δύναμη των αγωνιστικών θα ανέβει στα 380 άλογα (από 1,6 turbo κινητήρα), ενώ θα είναι αυξημένες οι διαστάσεις τους και χαμηλότερο το βάρος.

Δείτε το βίντεο από τις δοκιμές εξέλιξης του νέου Toyota Yaris WRC.

         
TAG