Carbon το επόμενο Mazda MX-5!

Για λόγους μείωσης του βάρους του, το επόμενο Mazda MX-5 θα χρησιμοποιήσει ανθρακονήματα στην κατασκευή του.
Μπορεί η επόμενη γενιά του Mazda MX-5 να αναμένεται σε περίπου 5 χρόνια από σήμερα, όμως σε δηλώσεις του στο βρετανικό Autocar, ο υπεύθυνος του MX-5 αποκάλυψε το τι θα πρέπει να περιμένουμε από την 5η γενιά του ιαπωνικού ρόουντσερ.

Η Mazda πειραματίζεται ήδη με πιο ελαφριές εκδόσεις του
MX-5, όπως το πρωτότυπο Speedster του 2015.
Μιλώντας λοιπόν στο Autocar, ο κ. Nobuhiro Yamamoto, Program Manager του Mazda MX-5, αποκάλυψε ότι στην επόμενη γενιά του μοντέλου θα γίνει χρήση αρκετών ανθρακονημάτων στη δομή του, με στόχο να μειωθεί το βάρος του.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τον ιθύνοντα της Mazda, αυτή ακριβώς η μείωση του βάρους θα επιτρέψει στην εταιρεία να χρησιμοποιήσει έναν ακόμη πιο μικρό κινητήρα σε σχέση με τους τωρινούς των 1,5 και 2,0 λτ., μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων του αυτοκινήτου.

Δεν αποκλείεται μάλιστα για πρώτη φορά ο κινητήρας του MX-5 να είναι 3κύλινδρος, ο οποίος θα συνδυαστεί με turbo (επίσης για πρώτη φορά) ώστε να προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις.

Όλα τα παραπάνω μένει να τα δούμε και στην πράξη κατά την άφιξη της επόμενης γενιάς του MX-5 σε μια 5ετία από σήμερα, ωστόσο σε κάθε περίπτωση το ευχάριστο είναι ότι το αγαπημένο ιαπωνικό ρόουντστερ θα συνεχίσει για αρκετά χρόνια ακόμα να βρίσκεται στη γκάμα της Mazda.

Πηγή: Autocar
TAG