Η Citroen ετοιμάζει εντατικά το νέο της «όπλο» για το WRC!

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος των χωμάτινων δοκιμών του νέου αγωνιστικού της Citroen για το Πρωτάθλημα WRC του 2017.
Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου της αγωνιστικού αυτοκινήτου με το οποίο θα λάβει επίσημα μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 παρουσίασε η Citroen, αποκαλύπτοντάς μας παράλληλα και λίγο από το ποιόν του νέου Citroen C3.

Πιο πλατύ και πιο ισχυρό από το DS3 WRC έρχεται το
αγωνιστικό της Citroen για το νέο Πρωτάθλημα.
Το νέο αγωνιστικό της Citroen για το WRC θα βασιστεί πάνω στη νέα γενιά του C3, το οποίο η εταιρεία θα μας δείξει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο.

Σε ό,τι αφορά στα πρώτα στοιχεία του αγωνιστικού μοντέλου, αυτό κατ' αρχάς είναι πιο πλατύ κατά 55 χλστ. σε σχέση με το DS3 WRC, λόγω των νέων κανονισμών της FIA, ενώ παράλληλα, βάσει πάντα αυτών των κανονισμών, έχει και ισχυρότερο 1.600άρη turbo βενζινοκινητήρα με 380 ίππους.

Παρά το καμουφλάζ, ξεχωρίζουμε στο αμάξωμά του τα περιμετρικά αεροδυναμικά βοηθήματα χαμηλά στους προφυλακτήρες και τα πλαϊνά, μαζί με την τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή. Τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα είναι καλυμμένα και έτσι δεν γνωρίζουμε εάν θα διατηρήσουν το στενόμακρο design τους και στο C3 παραγωγής.

Το  νέο αγωνιστικό της Citroen μας δίνει και μια πρώτη γεύση
από το νέο Citroen C3 που θα δούμε στα τέλη του έτους.
Στα υπόλοιπα στοιχεία του νέου αγωνιστικού της Citroen, ξεχωρίζουμε τη μείωση του βάρους κατά 25 κιλά, αλλά και το νέο κεντρικό διαφορικό της τετρακίνησης, που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει ακόμη καλύτερη πρόσφυση.

Η πρώτη περίοδος των δοκιμών, με τους γνωστούς οδηγούς Kris Meeke και Craig Breen πίσω από το τιμόνι του νέου αγωνιστικού αυτοκινήτου, έχει ολοκληρωθεί σε χωμάτινες διαδρομές στο Château de Lastours και στο Fontjoncouse.

Πλέον, η αγωνιστική ομάδα της Citroen αναλύει όλα τα δεδομένα και ετοιμάζει τις αλλαγές στις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, εν όψει των επόμενων περιόδων δοκιμών, μέχρι το τελικό set-up του πριν από το ξεκίνημα του νέου Πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε, ότι το 2017, το νέο Citroen C3 WRC θα έχει να ανταγωνιστεί τόσο το καινούργιο VW Polo R WRC, όσο και το νέο αγωνιστικό Toyota Yaris WRC, αλλά και τον νέο διεκδικητή της Hyundai
TAG