Η Mazda δεν θα φτιάξει τελικά νέο RX-7!

Η Mazda δεν θα προχωρήσει στην παραγωγή του πρωτότυπου RX-Vision, βάζοντας έτσι τέλος στις φήμες για το νέο RX-7.
Παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν για επικείμενη επιστροφή του RX-7 από το 2017 στη γκάμα της Mazda, νέες δηλώσεις και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο, βάζουν τέλος στις προσδοκίες των απανταχού οπαδών της εταιρείας...

Οι λόγοι για την απόφαση της μη κατασκευής του επόμενου
Mazda RX-7 είναι φυσικά οικονομικής φύσεως.
Το επόμενο Mazda RX-7 αναμενόταν να βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο RX-Vision της Έκθεσης του Τόκιο τον Οκτώβριο του 2015, όμως πλέον, σύμφωνα με δηλώσεις του Παγκόσμιου Διευθυντή της Mazda κ. Yuji Nakemine, η εταιρεία δεν θα προχωρήσει, προς το παρόν τουλάχιστον, στην κατασκευή του νέου μοντέλου.

To πρωτότυπο Mazda RX-Vision της περσινής Έκθεσης
Αυτοκινήτου του Τόκιο είχε εντυπωσιάσει με τις αναλογίες του.
Ο κ. Nakemine δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Mazda πρέπει να επικεντρωθεί στα τωρινά μοντέλα της και μόνο όταν είναι κερδοφόρα και σίγουρη για περαιτέρω νέες επενδύσεις σε μοντέλα, μπορεί τότε να προχωρήσει στο πέρασμα στην παραγωγή του πρωτότυπου. Προς το παρόν κατέληξε ο κ. Nakemine, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για μαζική παραγωγή του πρωτότυπου RX-Vision.

Ουσιαστικά, το ζήτημα έχει να κάνει φυσικά με τα χρήματα τα οποία απαιτεί η εξέλιξη ενός νέου RX-7 και κυρίως, η εξέλιξη ενός νέου περιστροφικού κινητήρα Wankel, ο οποίος θα πρέπει να είναι σύμφωνος με τα νέα δεδομένα της εποχής, που απαιτούν τον συνδυασμό της δύναμης με τη χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2.

Όλα τα παραπάνω, απαιτούν αρκετά λεφτά, τα οποία μια εταιρεία σαν τη Mazda, που πλέον οδεύει ανεξάρτητα μετά το τέλος της συνεργασίας της με τη Ford, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να τα δαπανήσει για να φτιάξει ένα νέο μοντέλο, το οποίο δεν θα τοποθετηθεί στις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες, ώστε να της φέρει όσο το δυνατόν περισσότερες πωλήσεις και κερδοφορία.
TAG