Έρχεται με 280 άλογα το νέο κορυφαίο Ford Focus ST280;

Η Ford ετοιμάζει μια νέα, ακόμη πιο ισχυρή έκδοση του Focus ST, με δύναμη που αναμένεται να αγγίξει τους 280 ίππους.
Φαίνεται ότι η Ford ετοιμάζει μια νέα, ακόμη πιο ισχυρή έκδοση του Focus ST των 250 ίππων, η οποία με ισχύ κοντά στα 280 άλογα, αναμένεται να καλύψει το κενό μέχρι το κορυφαίο Focus RS των 350 ίππων.

To νέο κορυφαίο Focus ST θα έρθει για να τοποθετηθεί
ανάμεσα στο ST των 250 ίππων και το RS των 350.
Το νέο, πιο ισχυρό Ford Focus ST εθεάθη να πραγματοποιεί σε πρωτότυπη μορφή δοκιμές στην πίστα του Nürburgring, δίνοντας έτσι τροφή για σχόλια στους απανταχού φίλους των γρήγορων Ford.

Ουσιαστικά, η έκδοση αυτή θα φέρει τον 2λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης του Focus ST με αυξημένη ισχύ στους 270 ή 280 ίππους (πιθανότερη η πιο ισχυρή εκδοχή), ώστε αντίστοιχα να διαμορφωθεί και η ονομασία της.

Παράλληλα, η Ford θα προβεί σε περαιτέρω μικρο-αλλαγές στην εμφάνιση-αεροδυναμική, την ανάρτηση, το τιμόνι και τους τροχούς, για να τονίσει περαιτέρω τα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά του νέου κορυφαίου Focus ST.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο πότε θα το δούμε στην παραγωγή, πολύ πιθανή είναι η παρουσίαση του νέου μοντέλου στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει το λανσάρισμά του στις παγκόσμιες αγορές.
TAG