Έρχεται με περισσότερη δύναμη το νέο VW Polo R WRC!

Πιο εντυπωσιακό σε εμφάνιση, πιο ελαφρύ αλλά και κυρίως πιο ισχυρό θα είναι το νέο αγωνιστικό VW Polo του 2017.
Εν όψει του επόμενου Πρωταθλήματος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, που αναμένεται πιο καυτό από ποτέ με την επίσημη είσοδο της Toyota και την εργοστασιακή επιστροφή της Citroen, η VW έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια πρώτη εικόνα και στοιχεία για το νέο Polo R WRC του 2017.

Το νέο γερμανικό αγωνιστικό προετοιμάζεται από την περσινή χρονιά και πλέον, στη νέα του έκδοση έρχεται με 50 χλστ. πιο πλατύ αμάξωμα, αλλά και 25 κιλά πιο ελαφρύ συνολικό βάρος, φθάνοντας τα 1.175 κιλά από 1.200 σήμερα.

Επιπλέον αυτών και με βάση τους νέους κανονισμούς της FIA για το Πρωτάθλημα του 2017, το νέο VW Polo R WRC θα είναι και πιο ισχυρό σε σχέση με το τωρινό, αγγίζοντας τους 380 ίππους, από 318.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Διευθυντή της VW Motorsport, τον Jost Capito, το νέο VW Polo R WRC θα είναι σημαντικά πιο δυναμικό, όμως την ίδια στιγμή θα προσφέρει και περισσότερη ασφάλεια, εκμεταλλευόμενο τις αρκετές αλλαγές στους κανονισμούς που θα μας φέρει το νέο Πρωτάθλημα.

Στο κομμάτι της εμφάνισης, το νέο αγωνιστικό Polo θα είναι σαφώς πιο «άγριο» από το σημερινό, όπως φαίνεται και στο πρώτο σκίτσο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ξεχωρίζοντας με τον πλατύτερο εμπρόσθιο σπόιλερ, αλλά και κυρίως, με την τεράστια πίσω αεροτομή, λόγω της απελευθέρωσης και των κανονισμών στο πεδίο της αεροδυναμικής.

Περισσότερα για το νέο γερμανικό αγωνιστικό θα γνωρίζουμε σε κάθε περίπτωση τους αμέσως επόμενους μήνες, όπως επίσης και για το τι πρέπει να αναμένουμε από τους κύριους ανταγωνιστές του (Toyota, Citroen, Hyundai) εν όψει της νέας χρονιάς.
TAG