Δείτε ένα VW Golf 1η γενιάς να βγάζει 815 άλογα στο δυναμόμετρο! (video)

Την απίστευτη ισχύ των 815 ίππων αποδίδει στο δυναμόμετρο το βελτιωμένο VW Golf Mk1 της BBM Motorsport.
Σε μια εντελώς έξω από τα συνηθισμένα μετατροπή, η BBM Motorsport σε συνεργασία με τη DMK Motoring , παρουσίασε ένα VW Golf 1ης γενιάς, ο κινητήρας του οποίου βγάζει ούτε λίγο, ούτε πολύ, 815 άλογα!

Παρά το λογότυπο «Diesel» αριστερά στη γρίλια, το Golf της
BBM φορά έναν super βελτιωμένο 2λιτρο βενζινοκινητήρα.
Το 2λίτρο 16βάλβιδο 4κύλινδρο μοτέρ αυτού του VW Golf Mk1, έρχεται με αρκετές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσθήκη τουρμπίνας GTX42 της Garrett. Η τελική του ισχύς αγγίζει τα 815 άλογα, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο video της δυναμομέτρησης.

Επιπλέον της βελτίωσης του κινητήρα, υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης 4ΜΟΤΙΟΝ, που πάντως είχε απενεργοποιηθεί στο δυναμόμετρο, ενώ στο εσωτερικό έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις για την ενίσχυση της ακαμψίας (προσθήκη roll cage).

Παράλληλα, για λόγους βάρους έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα και έχουν αλλάξει οι επενδύσεις των θυρών. Υπάρχει επίσης νέο σπορ τιμόνι και αρκετές ψηφιακές οθόνες, ενώ πολλές μετατροπές έχουμε και στους τροχούς, το αμάξωμα, τα φρένα και την ανάρτηση.

Σε ό,τι αφορά την τιμή του, για την μετατροπή του VW Golf 1ης γενιάς στο «τέρας» των 815 ίππων, η BBM Motorsport ζητά ένα ποσόν μεταξύ 60.000 και 80.000 ευρώ (ανάλογα με το πλήθος των βελτιώσεων). Εμείς πάντως, είμαστε εν αναμονή για να μάθουμε περισσότερα για τις επιδόσεις του και κυρίως, για το κατά πόσο το Golf της BBM μπορεί να... τιθασεύσει την τρομακτική του δύναμη.


Δείτε το video από τη δυναμομέτρηση του VW Golf Mk1 των 815 ίππων.


                      
TAG