Η Γερμανία θα αποκλείσει όλα τα diesel αυτοκίνητα από τις πόλεις εκτός από τα Euro 6

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των παλαιότερων diesel στις πόλεις, σχεδιάζει να επιβάλει η γερμανική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος της Γερμανίας κ. Jochen Flasbarth, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει πλήρως την κυκλοφορία παλαιότερων diesel αυτοκινήτων στις πόλεις, λόγω της αυξημένης μόλυνσης που παρατηρείται από τους κινητήρες τους.

Ο λόγος της απόφασης των Γερμανών έχει φυσικά να κάνει
με τους επιβλαβείς ρύπους των παλαιότερων diesel.
Ο κ. Flasbarth εξήγησε στις δηλώσεις του ότι η γερμανική κυβέρνηση θα αλλάξει τη νομοθεσία ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους δημάρχους των πόλεων και στα δημοτικά συμβούλια, να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των παλαιότερων diesel εντός των τειχών τους.

Ο λόγος για αυτό τον αποκλεισμό έχει να κάνει κυρίως με τις ιδιαίτερα επιβλαβείς εκπομπές μονοξειδίων του αζώτου (NOx) των diesel, που μας έγιναν γνωστές με το σκάνδαλο της VW. Για αυτό άλλωστε και η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτρέψει την κυκλοφορία εντός των πόλεων μόνο των Euro 6 diesel μοντέλων, τα οποία έχουν ανώτατο όριο εκπομπών NOx τα 80 μιλιγραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Πρόκειται για μια κίνηση πολύ σημαντική για την αγορά της Γερμανίας, όπου τα μισά από τα σχεδόν 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα που πωλούνται κάθε χρόνο είναι diesel. Έχει πολύ ενδιαφέρον να τονιστεί επίσης, ότι αυτή τη στιγμή μόνο το 33% των diesel αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη Γερμανία είναι Euro6, αν και κάθε χρόνο αναμένεται το ποσοστό αυτό να αυξάνεται με την είσοδο στην αγορά όλο και πιο καινούργιων μοντέλων.

Το μόνο που απομένει μετά από αυτά είναι να δούμε ποιες πόλεις της Γερμανίας θα αποφασίσουν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των παλαιότερων diesel εντός των τειχών τους, αφού βέβαια πρώτα ψηφιστεί από το γερμανικό κοινοβούλιο η νέα νομοθεσία.

TAG