Με 427 χλμ./ώρα το Hennessey Venom GT έσπασε το ρεκόρ του γρηγορότερου ανοικτού μοντέλου! (+video)

Το ρεκόρ ταχύτητας για ανοικτό αυτοκίνητο έσπασε το Hennessey Venom GT Spyder, φθάνοντας σε ταχύτητα 427 χλμ./ώρα.
Η αμερικάνικη Hennessey ανακοίνωσε επίσημα ότι το Venom GT Spyder έπιασε την ταχύτητα των 427 χλμ./ώρα, παίρνοντας έτσι και επίσημα τον τίτλο του γρηγορότερου ανοικτού αυτοκινήτου στην ιστορία.

Το Venom GT Spyder βασίζεται πάνω στη Lotus Elise και
φέρει έναν 7λιτρο twin-turbo V8 με απόδοση 1.451 ίππων.
Το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαρτίου στο Ναυτικό Αεροδιάδρομο Lemoore στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και πιστοποιήθηκε από το Jim Lay, Τεχνικό Διευθυντή της εταιρείας Racelogic, που ειδικεύεται στις δοκιμές ταχύτητας αυτοκινήτων.

Ο οδηγός που έκανε το ρεκόρ ήταν ο αμερικανός Brian Smith, ο οποίος κατάφερε να πιάσει την εκπληκτική τελική ταχύτητα των 427 χλμ./ώρα και να πάρει το ρεκόρ για 18 χλμ./ώρα από τη Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, η οποία το κατείχε από το 2013.

Το ρεκόρ καταρρίφθηκε στις 25 Μαρτίου στον αεροδιάδρομο
του Ναυτικού στο Lemoore της Καλιφόρνια στις Η.Π.Α.
Τονίζουμε ότι τι Venom GT Spyder της Hennessey βασίζεται πάνω στο σασί της Lotus Elise και φέρει έναν 7λιτρο V8 twin-turbo βενζινοκινητήρα με εκπληκτική απόδοση 1.451 ίππων. Ακόμη πιο εκπληκτικό αποτελεί το γεγονός ότι η δύναμη αυτή έχει να κινήσει ένα αυτοκίνητο βάρους μόνο 1.244 κιλών, κάτι που όπως είναι φυσιολογικό προσδίδει απίστευτα γρήγορες επιδόσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι αμερικανοί της Hennessey πανηγυρίζουν πλέον για το ρεκόρ, το οποίο φαίνεται ότι μπορεί να καταρριφθεί μόνο από μια «ανοιχτή» έκδοση της Bugatti Chiron στο μέλλον ή από ένα νέο ανοικτό μοντέλο της Koenigsegg. Ίδωμεν...

Δείτε στο video το απίστευτο ρεκόρ του Hennessey Venom GT Spyder.


                       
TAG