Η Audi παρουσιάζει ένα μοναδικό 6πορτο Audi A8!

Με 6 πλαϊνές πόρτες και μήκος 6,36 μέτρων, αυτό το Audi A8 L extended είναι μια μοναδική γερμανική λιμουζίνα.
Ύστερα από απαίτηση ενός αγοραστή της, η Audi δημιούργησε μια μοναδική έκδοση του A8, η οποία διακρίνεται όχι μόνο για το άκρως αυξημένο μήκος του αμαξώματός της, όσο και για το γεγονός ότι φέρει όχι τέσσερις, αλλά έξι πλαϊνές πόρτες!

Για την κίνησή του, το 6πορτο αυτό Audi A8 φέρει έναν
3λιτρο TFSI βενζινοκινητήρα με ισχύ 310 ίππων. 
Το νέο Audi A8 L extended, όπως ονομάζεται το μοντέλο, έρχεται με συνολικό μήκος 6,36 μέτρων και μεταξόνιο 4,22 μέτρων, όντας 1,09 μέτρα πιο μακρύ από το Audi A8 παραγωγής.

Για την κατασκευή του η Audi χρησιμοποίησε έξτρα αλουμίνιο, εκτός από το έτσι κι αλλιώς αλουμινένιο αμάξωμα του A8, ενισχύοντας την οροφή και τις επιπλέον πλαϊνές κολώνες του ειδικού αυτού αυτοκινήτου, προς χάριν της στρεπτικής ακαμψίας.

Το ταμπλό διατηρείται άκρως πολυτελές και με αρκετά
στοιχεία των πιο πρόσφατων τεχνολογιών της Audi.
Στα χαρακτηριστικά του Audi A8 L extended ξεχωρίζει και η παρουσία ειδικών πορτοκαλί μικρών φώτων που βρίσκονται μέσα στα φωτιστικά (εμπρός-πίσω), σύμφωνα με τη νομοθεσία για τόσο μακριά αυτοκίνητα. Παράλληλα, η Audi έχει προσθέσει και μια πολύ μεγάλη, μήκους 2,4 μέτρων γυάλινη οροφή.

Στο εσωτερικό υπάρχουν 3 σειρές καθισμάτων, με 2+2
ανεξάρτητες πολυθρόνες στη 2η και 3η σειρά.
Στο εσωτερικό, το πιο μακρύ Audi A8 παραγωγής έρχεται με 6 διαφορετικά, ανεξάρτητα καθίσματα-πολυθρόνες, που ντύνονται με ειδικό πολυτελές δέρμα. Τα καθίσματα της 2ης και 3ης σειράς φέρουν ηλεκτρική ρύθμιση, ενώ ειδικά για την 3η σειρά υπάρχουν έξτρα διαθέσιμα στοιχεία άνεσης όπως ψυγείο, πλήρες σύστημα ψυχαγωγίας, αρκετές αποθηκευτικές θήκες κ.λπ.

Φυσικά, ύστερα από όλα τα παραπάνω το βάρος του Audi A8 L extended αγγίζει τα 2.418 κιλά, ενώ για την κίνησή του έχει επιστρατευτεί ένας 3λιτρος TFSI βενζινοκινητήρας 310 ίππων ισχύος και 440 Nm ροπής. Η δύναμη στέλνεται και στους 4 τροχούς μέσω κιβωτίου tiptronic 8 σχέσεων και τετρακίνησης quattro, με το 0-100 χλμ./ώρα να απαιτεί 7,1 δλ. και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Όσο τέλος για την τιμή του, η Audi δεν έχει ανακοινώσει το ακριβές κόστος, όμως αυτό αναμένεται να φθάνει τις αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
TAG