Ιδού και επίσημα το νέο και άκρως στιλάτο Citroen C3 (+video)

Μετά τη χθεσινή διαρροή των φωτογραφιών του, το 3ης γενιάς C3 παρουσιάστηκε και επίσημα από τη Citroen, με όλα τα στοιχεία του αλλά και το παρουσιαστικό του, να μας δείχνουν ένα άκρως ενδιαφέρον νέο μικρό μοντέλο.

Σχεδιαστικά, όπως τονίσαμε και χθες το νέο Citroen C3 έχει πολλές ομοιότητες με το C4 Cactus, σε ένα άκρως στιλάτο εξωτερικό αποτέλεσμα, το οποίο τονίζεται ακόμη περισσότερο από τους διαθέσιμους χρωματικούς συνδυασμούς. 

Συνολικά, το νέο μικρό μοντέλο θα διαθέτει 9 διαφορετικά εξωτερικά χρώματα και 3 διαφορετικές αποχρώσεις οροφής, σε ένα αποτέλεσμα που μπορεί να δώσει 36 διαφορετικούς εξωτερικούς συνδυασμούς.

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση δείχνει και πάλι αρκετά νεανική και ενδιαφέρουσα, με πολλά κοινά με το C4 Cactus, αλλά και 4 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής 7 ιντσών, αλλά και οι όμορφοι αεραγωγοί.

Στις διαστάσεις, επιβεβαιώθηκε ότι το μήκος του νέου Citroen C3 έχει αυξηθεί στα 3,99 μέτρα από 3,94 μέτρα στο υπάρχον μοντέλο, με αντίστοιχα μεγαλύτερο μεταξόνιο 2,54 μέτρων, από 2,47. Το πορτ-μπαγκάζ φθάνει επίσης στα 300 λίτρα και έχει ακριβώς τον ίδιο όγκο με αυτόν του τωρινού μοντέλου.

Στο πεδίο των κινητήρων, η γκάμα αποτελείται από τους νεότερους Puretech βενζινοκινητήρες των 68, 82 και 110 ίππων (ατμοσφαιρικοί 1,0 και 1,2 λίτρων οι πρώτοι, 1,2 λίτρων turbo ο τρίτος). Στους diesel, έχουμε τον γνωστό 1.600άρη BlueHDI κινητήρα των 75 και 100 ίππων.

Το νέο Citroen C3 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του μπροστά στο κοινό στις αρχές Οκτωβρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Στη χώρα μας, το νέο μοντέλο αναμένεται μέσα στο ερχόμενο Νοέμβριο, χωρίς προς το παρόν να είναι γνωστές οι τιμές του.

Δείτε το πρώτο επίσημο video του νέου Citroen C3.

          
TAG