Επίσημη πρώτη του νέου αγωνιστικού Toyota Yaris για το WRC (+video)

Εν όψει της μεγάλης επιστροφής της Toyota στο WRC την επόμενη χρονιά, η ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει το νέο αγωνιστικό Yaris WRC στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Το νέο Toyota Yaris WRC έχει εξελιχθεί και θα υποστηριχτεί στο νέο Πρωτάθλημα από την επίσημη ομάδα της Toyota, την Toyota Gazoo Racing, η οποία έχει ως αρχηγό της τον πρώην οδηγό αγώνων Τόμι Μάκινεν.

Προς το παρόν η ιαπωνική φίρμα δεν έχει ανακοινώσει ποιοι θα είναι οι οδηγοί με τους οποίους θα μετάσχει στο νέο Πρωτάθλημα, ωστόσο κατά την παρουσίαση του νέου Yaris WRC, αποκαλύφθηκε ότι μεγάλος χορηγός της Toyota και «συνεργάτης τεχνολογίας» θα είναι η Microsoft.

Από εκεί και πέρα, με βάση τους κανονισμούς του νέου Πρωταθλήματος, το νέο Toyota Yaris WRC αναμένεται να φέρει έναν 1.600άρη turbo βενζινοκινητήρα με ισχύ κοντά στους 380 ίππους, ενώ θα είναι ελαφρύτερο από τα αγωνιστικά του 2016 τουλάχιστον κατά 25 κιλά. Νέο στοιχείο αποτελεί και η παρουσία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού.

Εμείς, είμαστε εν αναμονή του νέου Πρωταθλήματος, το οποίο αναμένεται πιο καυτό από ποτέ, αφού μετά από πολλά χρόνια θα έχουμε 4 εργοστασιακές ομάδες (Toyota, Citroen με το νέο C3 WRC, VW με το νέο Polo WRC και Hyundai με το νέο i20 WRC), αλλά και την M Sport με το καινούργιο Ford Fiesta WRC, οι οποίες θα παλέψουν σκληρά για την πρώτη θέση, θυμίζοντάς μας άλλες, πιο ανταγωνιστικές εποχές...

Δείτε το βίντεο της Toyota από την παρουσίαση του νέου Yaris WRC στο Παρίσι.

       
TAG