Με 450 άλογα το νέο super pick-up της Ford! (+video)

Η Ford έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της νέας γενιάς του Ford F-150 Raptor, το οποίο με νέο μοτέρ 450 ίππων, έρχεται για να αποτελέσει ένα από τα ισχυρότερα pick-up παραγωγής.

Το νέο Ford F-150 Raptor εφοδιάζεται με τον νεότερο αλουμινένιο 3,5 λίτρων twin-turbo EcoBoost 6κύλινδρο κινητήρα της Ford, ο οποίος προσφέρει 450 άλογα ισχύος και 690 Nm ροπής. Σε σχέση με τον προηγούμενο V8 των 6,2 λτ., το νέο μοτέρ είναι ισχυρότερο κατά 39 άλογα και με 100 Nm παραπάνω ροπής, ενώ συγκρινόμενος με το «απλό» F-150, προσφέρει 85 άλογα παραπάνω και +80 Nm ροπής.

Σημαντικό στοιχείο του νέου F-150 Raptor αποτελεί και η μείωση του συνολικού βάρους του οχήματος κατά 226 κιλά σε σχέση με το προηγούμενο, με βελτίωση στις επιδόσεις αλλά και στην κατανάλωση καυσίμου (23% πιο οικονομικό ανακοινώνει η Ford).

Στο όλο πακέτο βελτίωσης περιλαμβάνεται και ο συνδυασμός του νέου κινητήρα με το νεότερο 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την GM, ενώ υπάρχει και σύστημα μετάδοσης torque-on-demand, που παρέχει στις χαμηλές στροφές πολύ περισσότερη ροπή σε σχέση με πριν.

Πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι ο οδηγός του νέου Raptor μπορεί να επιλέξει μεταξύ 6 διαφορετικών mode του συστήματος Terrain Management System (normal, sport, άμμο/λάσπη, κακοκαιρία, βράχοι/αναρρίχηση, ακόμη και για αγώνα τύπου Baja) που προσαρμόζει τη λειτουργία της τετρακίνησης, του κιβωτίου κ.ο.κ. για απρόσκοπτη κίνηση στις πλέον δύσκολες καταστάσεις.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο της Ford για το νέο F-150 Raptor.

       
TAG