Με τον 1.000άρη turbo του Civic θα έρθει το Honda Jazz!

Η νέα γενιά του Honda Civic μόλις παρουσιάστηκε στην Ευρώπη έχοντας έναν νέο 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα και αυτό το μοτέρ φαίνεται ότι θα εφοδιάσει και το μικρότερο Jazz, δίνοντάς του ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Αυτή τη στιγμή το Jazz προσφέρεται μόνο με έναν 1.300άρη ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 102 ίππων, μένοντας χωρίς μικρού κυβισμού turbo μοτέρ που έχουν οι περισσότεροι ανταγωνιστές του.

Όμως η Honda φαίνεται ότι θα το διορθώσει αυτό, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του Υπεύθυνου της Honda Μεγάλης Βρετανίας στο βρετανικό Autoexpress, κ. Phil Webb, η ιαπωνική εταιρεία θα τοποθετήσει τον νέο 3κύλινδρο 1.000άρη turbo του Civic και στο μικρό της μοντέλο.

Το μοτέρ αυτό έχει απόδοση 129 ίππων στις 5.500 στροφές και ροπή 200 Nm στις 2.250 στροφές στην περίπτωση του Civic, ενώ συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Στο Jazz δεν είναι σίγουρο ότι η απόδοση θα μείνει εκεί, αφού τα 129 άλογα είναι πολλά για ένα μοντέλο της μικρής κατηγορίας.

Περισσότερα σε κάθε περίπτωση θα γνωρίζουμε το αμέσως επόμενο διάστημα για τον νέο κινητήρα και το τι ακριβώς θα συμβεί με το Jazz, όπως και το εάν μπει και στο HR-V, όμως είναι σίγουρο ότι με την παρουσία του θα ενισχύσει την εμπορική πορεία του μοντέλου.

Πηγή: Autoexpress
TAG