Με νέο 3,5 λίτρων V6 EcoBoost κινητήρα και 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο το pick-up Ford F-150

Η Ford εφοδιάζει το best-seller pick-up F-150 με ένα νέο twin-turbo EcoBoost V6 βενζινοκινητήρα, αλλά και ένα καινούργιο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης, αλλά και της κατανάλωσης καυσίμου.

Ο νέος κινητήρας EcoBoost V6 των 3,5 λίτρων εφοδιάζεται για πρώτη φορά με σύστημα διπλού άμεσου ψεκασμού, έχει νέες τουρμπίνες, wastegate και κυλινδροκεφαλές, ενώ είναι και σχεδόν 2 κιλά ελαφρύτερος από τον προηγούμενο EcoBoost V6 των επίσης 3,5 λίτρων.

Στόχος της Ford ήταν στον νέο κινητήρα να προσφερθεί όσο το δυνατόν περισσότερη ροπή και έτσι, παρότι η ισχύς διατηρήθηκε στους 365 ίππους, η μέγιστη ροπή αυξήθηκε στα 610 Nm, από 569 Nm πριν.

Στο πεδίο του κιβωτίου, το  νέο 10 σχέσεων αυτόματο κιβώτιο έχει εξελιχθεί μαζί με τη GM και θα συνοδέψει αποκλειστικά τον νέο V6 EcoBoost.

Σύμφωνα με τη Ford, το F-150 με τον νέο κινητήρα και το καινούργιο κιβώτιο, θα προσφέρει καλύτερη απόδοση και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Στις Η.Π.Α., η διάθεσή του θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο.
TAG