Η Mercedes αποκαλύπτει τη νέα κουπέ E-Class! (+video)


Μεγαλύτερη, πιο όμορφη και με νέους κινητήρες παρουσιάστηκε σήμερα η νέα Mercedes E-Class Coupe, η οποία θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο.

Η νέα Mercedes E-Class Coupe θα έρθει να τοποθετηθεί στη γκάμα της εταιρείας ανάμεσα στη C-Class Coupe και την S-Class Coupe, διαθέτοντας μια εμφάνιση που βασίζεται στο εμπρόσθιο τμήμα της στην E-Class, όμως στο πολύ όμορφο πίσω τμήμα της, δανείζεται στοιχεία από τις άλλες 2 κουπέ Mercedes (φώτα, κλίση οροφής, αεροτομή, πόρτα χώρου αποσκευών).

Στο πεδίο των διαστάσεων, με μήκος στα 4.826 χλστ., η νέα E-Class Coupe είναι μακρύτερη κατά 123 χλστ. σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ παράλληλα είναι 74 χλστ. πιο πλατιά (1.860 χλστ.) και 32 χλστ. πιο υψηλή (1.430 χλστ.). Με βάση αυτό, είναι δεδομένο ότι στο εσωτερικό θα υπάρχει περισσότερη ευρυχωρία.

Σχεδιαστικά από την άλλη, η εικόνα στο θάλαμο των επιβατών έρχεται από την E-Class, με μόνο τους διαφορετικούς και πιο στυλάτους αεραγωγούς να ξεχωρίζουν. Φυσικά, η πολυτέλεια είναι έκδηλη, ενώ δεν λείπουν και τα hi-tech στοιχεία, όπως ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων.

Στο πεδίο των κινητήρων, αρχικά η νέα Mercedes E-Class Coupe θα έρθει με 4 διαθέσιμα μηχανικά σύνολα, μεταξύ των οποίων τον 2λιτρο diesel της E 220 d με 194 ίππους, τον 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα των E 200 και E 300 με 184 και 245 άλογα, αλλά και τον 6κύλινδρο 3λιτρο βενζινοκινητήρα της E 400 4Matic (τετρακίνητη) με 333 ίππους.

Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC της Mercedes, ενώ από πλευράς κατανάλωσης, η γερμανική εταιρεία ανακοινώνει μόνο 4,0 λτ./100 χλμ. για την E 220 d. Στη βενζίνη ξεκινάμε από τα 6,0 λτ./100 χλμ. της Ε 200 και φθάνουμε στα 8,1 λτ./100 χλμ. στην E 400 4Matic.


Φυσικά, η Mercedes θα προσφέρει μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας στο νέο της κουπέ, ενώ υπάρχουν και τρεις διαφορετικές αναρτήσεις, με τη βασική να είναι 15 χλστ. χαμηλότερη από αυτή της E-Class σεντάν, ενώ η top επιλογή διαθέτει αερανάρτηση.

Ως προς τέλος τη διάθεση της νέας Mercedes E-Class Coupe, αυτή θα ξεκινήσει από το ερχόμενο καλοκαίρι.

                 
TAG