Αποκάλυψη της νέας Ferrari J50 για 10 μόνο τυχερούς!

Σε μια κίνηση-έκπληξη, η Ferrari παρουσίασε σήμερα επίσημα στο Εθνικό Κέντρο Τεχνών του Τόκιο στην Ιαπωνία τη νέα Ferrari J50, η οποία θα κατασκευαστεί σε 10 μόνο μονάδες.

Η νέα Ferrari J50 κατασκευάστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την πρώτη παρουσία της ιταλικής μάρκας στην Ιαπωνία, αποτελώντας προϊόν του τμήματος Ειδικών projects και του Στυλιστικού Κέντρου της μάρκας στο Μαρανέλλο.

Το νέο μοντέλο βασίζεται πάνω στην Ferrari 488 Spider και ξεχωρίζει με τα carbon αφαιρούμενα τμήματα της οροφής του, τα οποία αποθηκεύονται πίσω από τα καθίσματα, δίνοντας μια αίσθηση από τάργκα «ανοιχτά» μοντέλα.

Παράλληλα, η νέα Ferrari J50 διαθέτει αρκετές περαιτέρω αλλαγές στο αμάξωμά της και ιδίως στο εμπρόσθιο τμήμα, εκεί όπου διακρίνονται τα πολύ επιθετικά LED φώτα, αλλά και ο άκρως δυναμικός προφυλακτήρας με μεγάλα πτερύγια, που της χαρίζουν μια ιδιαίτερη παρουσία.

Εντυπωσιακή είναι στο πλάι η ύπαρξη μιας μαύρης γραμμής που καταλήγει μέσα στους πίσω πλαϊνούς αεραγωγούς, ενώ υπάρχουν και νέα διπλά στρογγυλά φώτα στο πίσω μέρος του αμαξώματος, μαζί με μια νέα μαύρη αεροτομή και πιο δυναμικό διαχύτη.

Οι αισθητικές αλλαγές ολοκληρώνονται με τις σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών ειδικής σχεδίασης, ενώ εσωτερικά, ο θάλαμος έρχεται από την 488 Spider έχοντας νέες επενδύσεις, καθώς και δέρμα και αλκαντάρα σε κόκκινο και μαύρο.


Στο πεδίο του κινητήρα, η νέα Ferrari J50 διαθέτει τον 3,9 λίτρων V8 πάλι από τη 488 Spider, ο οποίος όμως αποκτά 20 επιπλέον άλογα ισχύος φθάνοντας στα 690 συνολικά. Οι επιδόσεις, παρότι η ιταλική φίρμα δεν το ανακοινώνει, αναμένονται να είναι άκρως εκρηκτικές (π.χ. 0-100 κοντά στα 3,0 δευτερόλεπτα).
TAG