Επίσημα το ανανεωμένο Toyota Yaris με αλλαγμένη εμφάνιση και νέο 1.500άρη κινητήρα

Η Toyota αποκάλυψε επίσημα την ανανεωμένη -δεύτερη φορά- γενιά του Yaris, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από αισθητικές βελτιώσεις στο αμάξωμα και το εσωτερικό, αλλά και έναν νέο 1.500άρη κινητήρα.

Το ανανεωμένο Yaris σας το είχαμε δείξει πριν λίγο διάστημα με βάση την ιαπωνική του έκδοση, ενώ και για το νέο μοτέρ σας είχαμε αποκαλύψει όλα τα στοιχεία του πρόσφατα, και πλέον σήμερα η Toyota επίσημα δίνει στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειές του.

Πρόκειται για τη δεύτερη χρονικά ανανέωση της 3ης γενιάς του Toyota Yaris, που έχει παρουσιαστεί το 2011 και σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή του το ανανεωμένο μοντέλο ξεχωρίζει με τους νέους προφυλακτήρες, τα ανανεωμένα εμπρόσθια φώτα, αλλά και τα μεγαλύτερα στο πίσω μέρος, μαζί με μια νέα μάσκα με μεγάλη γρίλια στο εμπρός τμήμα.

Αλλαγμένη είναι και η γκάμα των ζαντών αλουμινίου, ενώ στις επιλογές των εξωτερικών χρωμάτων προσθέτονται δύο νέες αποχρώσεις, η Hybro Blue (μπλε) και Tokyo Red (κόκκινο).

Στο εσωτερικό, συναντούμε έναν επανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων με 4,2 ιντσών έγχρωμη οθόνη στο κέντρο του, ένα νέο τιμόνι τριών ακτίνων, επενδύσεις σε μαύρη λάκα πιάνο, αεραγωγούς με νέα σχεδίαση, αλλά και νέο μπλε φωτισμό οργάνων. Υπάρχουν επιπλέον και μια σειρά από νέων χρωμάτων για τις ταπετσαρίες και τις επενδύσεις.

Στους κινητήρες, το μεγάλο νέο είναι η προσθήκη στη γκάμα ενός ατμοσφαιρικού 1.500άρη κινητήρα βενζίνης με 111 άλογα ισχύος και 136 Nm ροπής, ο οποίος αντικαθιστά τον 1,33 λίτρων κινητήρα βενζίνης με τα 99 άλογα, προσφέροντας γρηγορότερο κατά 0,8 δλ. 0-100 χλμ./ώρα (11,0 δλ.), αλλά και χαμηλότερη κατά 12% κατανάλωση καυσίμου.


Οι μηχανικοί της Toyota έχουν κάνει πολύ δουλειά ώστε να περιοριστούν ο θόρυβος και οι κραδασμοί από τον κινητήρα στο εσωτερικό, ενώ και στην ανάρτηση έχουν προβεί σε βελτιώσεις που στόχο έχουν να παρέχει το αυτοκίνητο περισσότερη άνεση, χωρίς να χάνει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του.

Βελτιωμένη είναι και η ηλεκτρική κρεμαγιέρα ώστε να προσφέρει γρηγορότερη απόκριση και ακόμη καλύτερη αίσθηση, ενώ στην εξάτμιση έχει τοποθετηθεί και ένα νέο σιλανσιέ.
TAG