Φτιαγμένο smart fortwo Brabus με 125 άλογα κοστίζει 50.000 ευρώ!

Δεν υπάρχει πιο ακριβό smart από το νέο βελτιωμένο της Brabus, αφού η γνωστή βελτιωτική φίρμα δημιουργεί το smart fortwo Brabus Ultimate 125, που κοστίζει στη Γερμανία 49.980 ευρώ στην κουπέ έκδοσή του και 52.800 ευρώ στο κάμπριο.

Το ποσόν που ζητά η Brabus είναι σίγουρα εξωπραγματικό για το λιλιπούτειο smart, ωστόσο αν μην τι άλλο πρόκειται για την πιο extreme βελτίωση smart που κυκλοφορεί στην αγορά.

Ξεκινώντας αρχικά με τον κινητήρα, η Brabus παίρνει τον 0,9 λίτρων τρικύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης του smart και του χαρίζει 125 άλογα ισχύος, ύστερα από την προσθήκη νέας εισαγωγής, «εγκεφάλου» και intercooler.

Στο πεδίο των επιδόσεων, με αυτή τη δύναμη το smart της Brabus κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 9,2 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 175 χλμ./ώρα, νούμερα που μπορεί να μην ακούγονται εν πρώτοις πολύ γρήγορα, όμως είναι τα καλύτερα σε smart.

Εκτός από την περισσότερη δύναμη, η Brabus θα προσφέρει όλα τα smart fortwo Ultimate 125 σε ένα ειδικό ανοιχτό γαλάζιο χρώμα, που συνδυάζεται με ένα περιμετρικό bodykit (νέα «φτερά», προφυλακτήρες, πίσω διαχύτης), αλλά και με νέους τροχούς 18 ιντσών.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν παντού πανάκριβα δέρματα στο χρώμα του αμαξώματος με μαύρες ραφές, ενώ έχουν αλλάξει ο επιλογέας ταχυτήτων, τα πεντάλ (αλουμινένια) και τα πατάκια.


Συνολικά, η Brabus ανακοινώνει ότι θα κατασκευάσει μόνο 125 αριθμημένες μονάδες του «απόλυτου» smart της, με την επίσημη πρώτη του το αυτοκίνητο να το κάνει στο Σαλόνι της Γενεύης που άνοιξε σήμερα τις πύλες του.
TAG