Nέο Volvo XC60 με μοτέρ έως και 407 ίππων(+video)

Η Volvo παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του XC60, ενός πολύ σημαντικού της μοντέλου, το οποίο είναι ένα από τα πιο καλοπουλημένα στη σύγχρονη ιστορία της εταιρείας.

Το νέο μοντέλο έχει επηρεαστεί από τη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της Volvo, όντας πολύ μοντέρνο και δείχνοντας σαν ένα μικρότερο XC90. Στο εσωτερικό, η σχεδίαση δίνει έμφαση στον τονισμό του hi-tech χαρακτήρα του XC60, προσφέροντας παράλληλα και υψηλή πολυτέλεια.

Στο νέο XC60 η Volvo προσφέρει επίσης όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές άνεσης και ασφάλειάς της, όπου ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων το σύστημα City Safety με νέα λειτουργία υποβοήθησης ελιγμών σε έκτακτες περιπτώσεις (Oncoming Lane Mitigation), ενώ διαθέσιμη είναι και μια εφαρμογή ημι-αυτόνομης οδήγησης (σε ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα).

Στους κινητήρες, η γκάμα περιλαμβάνει τον 2λιτρο diesel των 190 (D4) και 235 (D5) ίππων, αλλά και τους βενζινοκινητήρες T5 και T6 με 254 και 300 άλογα. Στην κορυφή, συναντούμε το plug-in υβριδικό σύστημα T8 με 407 άλογα και 0-100 χλμ./ώρα σε μόνο 5,3 δευτερόλεπτα.


Η Volvo θα ξεκινήσει την παραγωγή του νέου XC60 στα μέσα του Απρίλη στη Σουηδία, ώστε λίγο αργότερα να το λανσάρει στην Ευρώπη. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι τιμές του νέου μοντέλου.

       
TAG