421 άλογα για το νέο Volvo XC90 Polestar

Η Volvo και η Polestar παρουσιάζουν την νέα κορυφαία ομώνυμη έκδοση του Volvo XC90, που βασίζεται πάνω στο XC90 T8 και προσφέρει 421 άλογα ισχύος, γρήγορες επιδόσεις, αλλά και περισσότερη οδηγική απόλαυση.

Η νέα έκδοση του XC90 βασίζεται πάνω στο υβριδικό, plug-in μοντέλο T8 Twin Engine, το οποίο φέρει έναν 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα, που διαθέτει και κομπρέσσορα, ενώ συνδυάζεται και με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Με τις περιποιήσεις της Polestar, η ισχύς του SUV της Volvo φθάνει τα 421 άλογα από 400 στην «απλή» έκδοση, ενώ η ροπή αυξάνεται στα 680 Nm, από 640. Στις επιδόσεις, το 0-100 χλμ./ώρα βελτιώνεται ελαφρώς στα 5,5 δλ. (-0,1 δευτερόλεπτα), χωρίς να διαφοροποιεί την κατανάλωση του υβριδικού μοντέλου (2,1 λτ./100 χλμ.).

Παράλληλα, η Polestar υπόσχεται βελτίωση και στην απόκριση του κινητήρα κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων επιταχύνσεων, με οφέλη και στην οδηγική απόλαυση. Τέλος, ύστερα από επεμβάσεις στη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου, δίνεται η δυνατότητα σε παρατεταμένες στροφές το κιβώτιο να κρατά την επιλεγμένη σχέση και να μην την αλλάζει, για να μην διαταραχθεί η πρόσφυση του οχήματος.
TAG