Η οικογένεια VW Up! αυξάνεται: Σχεδόν έτοιμο το ηλεκτρικό Up!

Η εξέλιξη του ηλεκτρικού Up! έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σύντομα θα δούμε στους δρόμους το πρώτο ηλεκτρικό Volkswagen.
Ενώ το 3θυρο Up! ξεκινά σε λίγες ημέρες τις πωλήσεις του στην Ελλάδα και, τέσσερις μήνες πριν το λανσάρισμα του 5θυρου Up! και του Up! GT, η Volkswagen έχει σχεδόν έτοιμη και την πλέον οικολογική εκδοχή του νέου της αυτοκινήτου πόλης.

Με την ονομασία e-Up!, το νέο ηλεκτρικό γερμανικό μίνι θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του σχεδόν σε ένα χρόνο από σήμερα. Ήδη, τα πρώτα πρωτότυπα παραγωγής βρίσκονται στην τελική φάση εξέλιξης και παίρνουν μέρος στα ειδικά τεστ ασφαλείας και δοκιμές πρόσκρουσης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ώστε σύντομα να πάρουν το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της Volkswagen.

Με ηλεκτροκινητήρα 80 ίππων και αυτονομία
πάνω από 145 χλμ. θα έλθει το e-Up!
Το ηλεκτρικό Up! θα διαθέτει έναν compact ηλεκτροκινητήρα 80 ίππων στο εμπρός του μέρος, ο οποίος θα στέλνει την άφθονη ροπή των 200 Nm στους εμπρός τροχούς. Η ηλεκτρική ενέργεια παρέχεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου τοποθετημένη κατά μήκος του πατώματος στο χώρο των επιβατών. Μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας αυτής θα απαιτεί σχεδόν 8 ώρες από μια πρίζα του κοινού ηλεκτρικού δικτύου και η αυτονομία που θα δίνει στο ηλεκτρικό Up! αναμένεται να ξεπερνά τα 145 χιλιόμετρα. Η Volkswagen θα παρέχει επίσης και μια ειδική υποδοχή στο αυτοκίνητο, όπου θα μπορεί να συνδεθεί ένας ταχυφορτιστής για να μειώσει το χρόνο φόρτισης της μπαταρίας.









TAG