Η Suzuki επιμένει στο διαφορετικό: Το νέο G70 Concept στη Γενεύη

Με νέα ονομασία, το super ελαφρύ και αεροδυναμικό, αλλά ιδιαίτερο αισθητικά Suzuki REGINA, επιστρέφει στην έκθεση της Γενεύης. 
Το είχαμε δει στην έκθεση του Τόκιο την περασμένη χρονιά με το όνομα "REGINA" και πλέον, ένα από τα πιο περίεργα πρωτότυπα μοντέλα των τελευταίων ετών, θα παρουσιαστεί και ενώπιον του Ευρωπαϊκού κοινού. Με διαφορετικό όμως, αυτή τη φορά όνομα.

Μόλις 70 γρ. CO2 ανά χιλιόμετρο εκπέμπει
ο 800άρης turbo κινητήρας του Ιαπωνικού πρωτότυπου.
Στην Έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, το πρωτότυπο REGINA αλλάζει όνομα και πλέον λέγεται "G70", ώστε να παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό κοινό. Αυτό που δεν αλλάζει ωστόσο, είναι το περίεργο σχήμα του, που θυμίζει κάτι από την Citroen DS του παρελθόντος, σε compact βέβαια διαστάσεις. Η Suzuki από την άλλη, έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για το πρωτότυπο αυτό, το οποίο αποτελεί το όραμα της εταιρείας για ένα μελλοντικό παγκόσμιο αυτοκίνητο πόλης, που θα διακρίνεται για την πολύ χαμηλή του κατανάλωση και εκπομπές CO2.

Είναι αλήθεια ότι εάν βάλουμε στην άκρη την ιδιαίτερη εμφάνιση, το Suzuki G70 Concept τα καταφέρνει εξαιρετικά στα οικολογικά του χαρακτηριστικά. Με βάρος μόλις 730 κιλών και εξαιρετική αεροδυναμική από το αμάξωμα, το ιαπωνικό πρωτότυπο εκπέμπει μόλις 70 γρ. CO2 ανά χιλιόμετρο. Αντίστοιχα πολύ χαμηλή είναι και η κατανάλωση καυσίμου, αφού ο 800 κ.εκ. turbo κινητήρας του δημιουργήματος της Suzuki, απαιτεί μόνο 3,1 λτ. βενζίνης ανά 100 χλμ.


 
TAG