120.000 προ-παραγγελίες για το νέο μικρό Toyota Prius στην Ιαπωνία - Ή με άλλα λόγια, 10 φορές οι μηνιαίες προβλέψεις πωλήσεων του μοντέλου!

Το μικρότερο υβριδικό της Toyota, το νέο Prius C, ξεπερνά τις προβλέψεις και σημειώνει 120.000 παραγγελίες σε 5 μόνο ημέρες.
Υβριδική φρενίτιδα στην Ιαπωνία, αφού με το ξεκίνημα των προ-παραγγελιών του νέου Toyota Prius C και μέσα σε μόλις 5 ημέρες, σχεδόν 120.000 Ιάπωνες ήταν αυτοί που έσπευσαν να κλείσουν το μικρότερο υβριδικό της Toyota.

Συνδυάζοντας έναν βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτροκινητήρα,
το νέο Prius C θα προσφέρει οικολογικές μετακινήσεις.
Οι σχεδόν 120.000 αυτές παραγγελίες, που σημειώθηκαν μόλις στο διάστημα από τις 26 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ισούνται με το στόχο πωλήσεων 10 μηνών που είχε τεθεί από την Toyota (12.000 το μήνα). Και πλέον τα πλάνα αλλάζουν, αφού στην προσπάθειά τους να αποφύγουν μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση του αυτοκινήτου, οι Ιάπωνες θα πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή του από τα 30.000 αυτοκίνητα ανά μήνα. Έστω και έτσι πάντως, τουλάχιστον 4 μήνες θα πρέπει να περιμένει οποιοσδήποτε Ιάπωνας αγοραστής του μοντέλου, αφού δεν θα υπάρξουν ετοιμοπαράδοτα Prius C.

Το εσωτερικό του Prius C τονίζει
 το high-tech χαρακτήρα του μοντέλου.
Το Prius C είναι το μικρότερο μοντέλο της οικογένειας Toyota Prius, το οποίο όμως δεν θα το δούμε στην Ευρώπη, γιατί για εδώ οι Ιάπωνες μας έχουν ετοιμάσει την υβριδική εκδοχή του Yaris (δείτε εδώ). Μεταξύ πάντως των δύο μοντέλων υπάρχουν πολλά κοινά, αφού χρησιμοποιούν την ίδια εκδοχή του υβριδικού συστήματος Hybrid Synergy Drive της Toyota. Το σύστημα αυτό αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων (74 PS), έναν ηλεκτροκινητήρα 61 ίππων και ένα αυτόματο κιβώτιο CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων). Η συνδυαστική του ισχύς φθάνει τους 100 ίππους και αναμένεται να προσφέρει πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.









TAG