Με νέο VTEC Turbo μικρού κυβισμού το επόμενο Honda CR-V

Το νέο CR-V θα έχει έναν 1,5 λτ. VTEC Turbo βενζινοκινητήρα, με ισχύ που ίσως φθάσει τους 204 ίππους (φωτό: υπάρχον CR-V).
Ο Πρόεδρος της Honda κ. Takahiro Hachigo αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι η επόμενη γενιά του Honda CR-V θα βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα με το νέο Civic, έχοντας για πρώτη φορά στην ιστορία και έναν turbo βενζινοκινητήρα μικρού κυβισμού.

Ο νέος 1,5 VTEC Turbo θα προέλθει από το νέο Civic και
εφοδιάζει ήδη την αμερικάνικη εκδοχή του (φωτό).
Η νέα γενιά του Honda Civic θα αποκαλυφθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης την ερχόμενη Τρίτη και ανάμεσα στα στοιχεία που θα μας φέρει το νέο μοντέλο, θα είναι και ένας καινούργιος 1.500άρης VTEC Turbo βενζινοκινητήρας της Honda.

Το μοτέρ αυτό ήδη βρίσκεται κάτω από το καπό της αμερικάνικης έκδοσης του Civic και αποδίδει 174 ίππους ισχύος, με τη Honda να έχει ανακοινώσει ήδη ότι η ισχύς του μπορεί να φθάσει έως και τους 204 ίππους.

Αυτό θα είναι το μοτέρ που θα δούμε και κάτω από το καπό της επόμενης γενιάς του Honda CR-V, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία θα συνδυαστεί με έναν χαμηλού κυβισμού turbo βενζινοκινητήρα, δίπλα από τον γνωστό μας 1,6 i-DTEC πετρελαιοκινητήρα των 120 και 160 ίππων που διαθέτει ήδη στη γκάμα.

Εκτός του νέου κινητήρα, το επόμενο Honda CR-V που θα δούμε στην Ευρώπη το 2017 θα βασιστεί και στην ίδια πλατφόρμα με το νέο Civic, ενώ η ιαπωνική εταιρεία θα χτίσει πάνω σε αυτό το δάπεδο, αλλά και θα εφοδιάσει με αυτόν τον κινητήρα και τη νέα γενιά του Accord, θέλοντας να τονώσει την παρουσία της και στη μεσαία κατηγορία αυτοκινήτων.
TAG