Η AC Schnitzer παρουσιάζει μια super βελτιωμένη BMW M2 με 570 άλογα!

Η AC Shnitzer βελτιώνει την κορυφαία BMW M2 και ετοιμάζεται για να παρουσιάσει την ερχόμενη Τρίτη στην Έκθεση της Γενεύης τη νέα πρωτότυπη ACL2, που προσφέρει 520 άλογα ισχύος, 200 περισσότερα από το εργοστασιακό μοντέλο.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στον κινητήρα, αντί του 3λιτρου 6κύλινδρου turbo των 326 ίππων της BMW M2, η AC Schnitzer έχει τοποθετήσει μια βελτιωμένη έκδοση του επίσης 3λιτρου 6κύλινδρου μοτέρ με 421 άλογα των BMW M3/M4, ο οποίος αποδίδει πλέον 570 ίππους.

Μάλιστα, η AC Schnitzer συνδυάζει αυτή τη μεγάλη αύξηση δύναμης με αρκετές επεμβάσεις που μειώνουν το βάρος της ACL2 κατά 122 κιλά σε σχέση με την εργοστασιακή BMW M2, φθάνοντάς το έτσι στα 1.448 κιλά και προσδίδοντας μια εντυπωσιακή αναλογία μόλις 2,54 κιλών ανά ίππο.

Ύστερα από αυτά, η νέα ACL2 κάνει το 0-100 χλμ./ώρα μόνο σε 3,9 δευτερόλεπτα, όταν η εργοστασιακή BMW M2 απαιτεί 4,5 δευτερόλεπτα και η BMW M4 4,3 δλ.

Αρκετές είναι και οι αλλαγές σε ανάρτηση και αμάξωμα, με τον εμπρός και πίσω άξονα της ACL2 να έρχονται από τη M4 και να συνδυάζονται με την πλήρως ρυθμιζόμενη Clubsport ανάρτηση, κεραμικά φρένα, αλλά και με ενισχύσεις με ανθρακονήματα στο σασί.

Το αμάξωμα της BMW M2 αποκτά επίσης διάφορα super sport αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακονήματα, «φουσκώματα», έξτρα εισαγωγές κ.ο.κ., ενώ βάφεται και σε ένα χαρακτηριστικό έντονο πράσινο χρώμα.

Στο εσωτερικό, η AC Schnitzer έχει τοποθετήσει πιο σπορ αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα με ανθρακονήματα για τον οδηγό και το συνοδηγό, ενώ έχει αφαιρέσει τα πίσω καθίσματα. Υπάρχουν επίσης ένα πιο σπορ, αλλά κάπως περίεργο, τιμόνι, αλουμινένια πεντάλ και επιλογέας, αλλά και διαφοροποιημένες επενδύσεις.
TAG