Η νέα Evora Sport 410 είναι μια από τις πιο γρήγορες Lotus της ιστορίας

Περισσότερη δύναμη και πιο εκρηκτικές επιδόσεις προσφέρει η νέα Lotus Evora Sport 410.
H Lotus δημιουργεί την πιο «σκληροπυρηνική» έκδοση της Evora, με τη νέα Evora Sport 410 να προσφέρει περισσότερη δύναμη, πιο γρήγορες επιδόσεις και ακόμη πιο σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Εκτός από τα περισσότερα άλογα, η Evora Sport 410 είναι πιο
ελαφριά και με πιο σπορ στήσιμο από τις υπόλοιπες Lotus Evora.
Βασισμένη πάνω στην Evora Sport 400, η νέα Lotus Evora Sport 410 έρχεται με μειωμένο συνολικό βάρος κατά 70 κιλά, αλλά και με 10 περισσότερα από τον 3,5 λίτρων V6 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της, φθάνοντας στα 410 συνολικά.

Κατά συνέπεια, η Evora Sport 410 μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,2 δλ. στην έκδοση με μηχανικό κιβώτιο ή σε 4,1 δλ. στην έκδοση με αυτόματο. Η τελική ταχύτητα είναι αντίστοιχα, 300 χλμ./ώρα ή 280 χλμ./ώρα. 

Στο εσωτερικό το περιβάλλον είναι αγωνιστικό, με τα νέα
ανθρακονημάτινα καθίσματα να ξεχωρίζουν.
Εκτός του κινητήρα, η Lotus έχει επέμβει στην ανάρτηση επαναρυθμίζοντάς την, βελτιώνοντας τη γεωμετρία και αλλάζοντας πλήρως την απόσβεση. Επίσης, το ύψος από το έδαφος έχει χαμηλώσει περαιτέρω κατά 5 χλστ., ενώ έχει βελτιωθεί και η αεροδυναμική του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, συναντούμε νέα super sport καθίσματα από ανθρακονήματα με επενδύσεις αλκαντάρα, ενώ με αλκαντάρα επενδύεται και το τιμόνι, αλλά και η κεντρική κονσόλα.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην παραγωγή της, η Lotus ανακοινώνει ότι μόλις 150 Evora Sport 410 θα κατασκευαστούν, καθιστώντας ακόμη πιο ξεχωριστό το νέο της δημιούργημα.
TAG