Οριστικό «μαχαίρι» σε πάνω από 40 μοντέλα της VW!

Οριστικό τέλος βάζει η VW σε πάνω από 40 μοντέλα της μέσα στα επόμενα χρόνια, στρεφόμενη περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γερμανία, η VW θα σταματήσει σταδιακά την παραγωγή σε πάνω από 40 μοντέλα της, ως μέρος της νέας της στρατηγικής, η οποία πλέον στρέφεται περισσότερο από ποτέ στα ηλεκτρικά οχήματα.

Το Beetle είναι ένα από τα μοντέλα που αναμένεται
να μας αποχαιρετήσει οριστικά μέχρι το 2018.
Σήμερα η γκάμα των μοντέλων των εταιρειών του VW Group (Audi, Porsche, SEAT, Skoda και VW) περιλαμβάνει 340 διαφορετικά αυτοκίνητα.

Πλέον, το γερμανικό Group θα σταματήσει οριστικά την παραγωγή πάνω από 40 εξ αυτών, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης που απαιτούν τόσο τα χρήματα για τις αποζημιώσεις των σκανδάλων με τους ρύπους, όσο και λόγω της χρηματοδότησης της εξέλιξης μιας σειράς από ολοκαίνουργιων ηλεκτρικών τεχνολογιών και αυτοκινήτων.

Προς το παρόν, τα δημοσιεύματα από τη Γερμανία δεν αναφέρονται ακριβώς στο ποια θα είναι τα 40 μοντέλα της VW που θα μας «αποχαιρετήσουν» για πάντα, όμως ανάμεσά τους όπως σας έχουμε ξαναγράψει, αναμένεται να είναι το VW Beetle.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος του κραταιού γερμανικού Group είναι η προσήλωση προς ένα ηλεκτρικό (και υβριδικό) μέλλον, εξ ου και οι περικοπές αυτές κρίνονται αναγκαίες για τη νέα εποχή της εταιρείας.

Πηγή: Automotive News Europe μέσω Handelsblatt
TAG