Η VW θα μειώσει τις εκδόσεις των μοντέλων της για να εξοικονομήσει 1,9 δις. ευρώ

Τα 1,9 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν σε αποπληρωμή προστίμων και ανακλήσεις για τα σκάνδαλα με τους ρύπους.
Με τα σκάνδαλα για τις εκπομπές ρύπων των μοντέλων της να είναι σε εξέλιξη, η VW θα μειώσει τις εκδόσεις των μοντέλων της και τους διαθέσιμους εξοπλισμούς, ώστε να εξοικονομήσει 1,9 δις. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά η VW θα τα χρησιμοποιήσει για τα πρόστιμα που θα τις επιβληθούν ή έχουν ήδη επιβληθεί για τα δύο κύρια σκάνδαλα με τις εκπομπές ρύπων των μοντέλων της (το ζήτημα με το λογισμικό που μείωνε τις εκπομπές NOx και το ζήτημα με τις εκπομπές CO2 που ανακοινώνονταν χαμηλότερες από ό,τι οι κανονικές), καθώς επίσης και για τις ανακλήσεις που θα λύσουν τα δύο πολύ μεγάλα αυτά προβλήματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις του Μπερντ Όστερλοχ, επικεφαλής των εργατικών σωματείων της VW, χρήματα θα εξοικονομηθούν και από τη μείωση των bonus των υψηλόμισθων στελεχών της εταιρείας.

Ωστόσο, τα 1,9 δις. ευρώ θα είναι μόνο ένα μόνο κομμάτι από τα συνολικά 5 δις. ευρώ που η VW σχεδιάζει να εξοικονομήσει με διάφορες άλλες τακτικές, ενώ παράλληλα θα μειωθούν και οι ετήσιες επενδύσεις από το 2016 κατά 1 δις. ευρώ. Συνολικά, το Γερμανικό Group έχει εκτιμήσει ότι τα δύο αυτά σκάνδαλα με τους ρύπους θα κοστίσουν 8,7 δις. ευρώ.

Πηγή: AutoMotive News Europe
TAG