Η Tesla θα κατασκευάσει εργοστάσιο στην Ευρώπη!

H αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκεται σε φάση αναζήτησης μέρους στην Ευρώπη για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου, έχοντας στόχο να αυξήσει την παραγωγή των μοντέλων, ώστε να ανταποκριθεί στη ζήτηση που αυξάνει συνεχώς.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκά δημοσιεύματα, η Telsa φέρεται να αναζητά μέρος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής. Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των Αμερικανών επικεντρώνεται σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Ισπανία, χωρίς ακόμα να υπάρχει τελική πρόταση.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι η εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις στην Ολλανδία, όπου γίνεται η τελική συναρμολόγηση των Tesla που κατασκευάζονται στην Καλιφόρνια και προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Elon Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου στην Ευρώπη θα έδινε στην Tesla τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή στα 500.000 μοντέλα/έτος, έως το 2018.

Άλλο ένα στοιχείο που μαρτυρά τις προθέσεις της Tesla, αποτελεί το γεγονός ότι εξαγόρασε τη γερμανική εταιρεία Grohmann που εξειδικεύεται στην κατασκευή ρομποτικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αυτοκινήτων, η οποία θα μετονομαστεί σε «Tesla Grohmann Automation». Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει συνεργαστεί με την Tesla και για την ανάπτυξη του Model 3.

Αυτή τη στιγμή η ζήτηση για τα μοντέλα της Tesla αυξάνει συνεχώς, με τις προβλέψεις να αναφέρουν  ότι οι πωλήσεις της εταιρείας θα φτάσουν τις 90.000 το 2016. Επίσης, για το Model 3, οι προπαραγγελίες έχουν φτάσει στις 375.000 και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το 2018, κάτι που δείχνει ότι η εταιρεία χρειάζεται άμεσα αύξηση της παραγωγής της.

Τέλος, και επί ευρωπαϊκού εδάφους το ενδιαφέρον για τα μοντέλα της φίρμας φαίνεται να αυξάνει σιγά-σιγά, καθώς μόνο για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου πουλήθηκαν 12.000 αυτοκίνητα περίπου.
TAG