Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Νέο φθηνότερο ηλεκτρικό Tesla με 180.000 παραγγελίες σε 1 μόλις ημέρα!

Το μικρότερο μοντέλο της παρουσίασε η Tesla, με το νέο Model 3 να έρχεται με ηλεκτρική αυτονομία 350 χλμ. και γρήγορες επιδόσεις. 
Η αμερικάνικη Tesla παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο Model 3, το οποίο τοποθετείται στη γκάμα ως το πιο προσιτό της μοντέλο μετά το 4θυρο Model S και το crossover Model X.

Η σχεδίαση του νέου Tesla Model 3 χαρακτηρίζεται από τις
πολλές καμπύλες, σε ένα αμάξωμα 4θυρου κουπέ.
Το νέο Tesla Model 3 αποκαλύφθηκε επίσημα στο Λος Άντζελες τα ξημερώματα της Παρασκευής, ακολουθώντας το ξεκίνημα των online παραγγελιών του, μόλις 1 ώρα πριν την αποκάλυψή του.

Σύμφωνα με τα όσα όρισε η Tesla, οι πελάτες για να είναι μέσα στους πρώτους που θα παραλάβουν το αυτοκίνητο, θα έπρεπε να καταθέσουν 1.000 δολάρια προκαταβολή, κάτι που όπως φαίνεται πέτυχε, αφού πάνω από 180.000 υποψήφιοι αγοραστές σε μια μόλις ημέρα, κατέβαλαν το ποσόν.

Από εκεί και πέρα και σε ό,τι αφορά στο αυτοκίνητο, το νέο Tesla Model 3 έρχεται με μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με τα Model S και Model X, σε ένα μικρότερων διαστάσεων αμάξωμα. Ξεχωρίζει το εμπρόσθιο τμήμα με τα φουσκωμένα πλαϊνά μέρη και τη χαμηλή μάσκα, αλλά και το πίσω μέρος, όπου η οροφή πέφτει πάνω στον ανασηκωμένο όγκο.

Στο λιτό εσωτερικό, την παράσταση κλέβει η πολύ μεγάλη
ψηφιακή οθόνη στο κέντρο του ταμπλό.
Στο εσωτερικό, εντελώς νέα είναι η σχεδίαση και εκεί, με μια τεραστίων διαστάσεων οθόνη τύπου τάμπλετ να δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα. Από εκεί και πέρα η εικόνα είναι πολύ λιτή.

Σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες κίνησής του, με μια πλήρη φόρτιση του ηλεκτροκινητήρα του, το Tesla Model 3 αναμένεται να προσφέρει αυτονομία σχεδόν 350 χιλιομέτρων, έχοντας αρκετά γρήγορες επιδόσεις (π.χ. 0-60 μίλια/ώρα σε 6,0 δλ.).

Ολοκληρώνοντας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος του νέου Tesla Model 3 στις Η.Π.Α. θα βρίσκεται στα 35.000 δολάρια, δηλαδή θα είναι αρκετά φθηνότερο από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2017.