Πισωκίνητο αγωνιστικό SEAT Leon με 420 άλογα!

Με κίνηση στους πίσω τροχούς και 3,5 λίτρων V6 κινητήρα 420 ίππων, το νέο SEAT Leon ετοιμάζεται για το Πρωτάθλημα STCC.
Η σουηδική αγωνιστική ομάδα PWR Racing και η SEAT Σουηδίας, παρουσιάζουν μια άκρως ενδιαφέρουσα αγωνιστική έκδοση του SEAT Leon, με κίνηση στους πίσω τροχούς και V6 κινητήρα 420 ίππων.

Η συμμετοχή του αγωνιστικού SEAT Leon στο φετινό
STCC θα γίνει μέσω της ομάδας PWR Racing.
Το νέο αγωνιστικό SEAT Leon θα πάρει μέρος στο Σκανδιναβικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (STCC) και σε σχέση με το «απλό» Leon έχει πολύ λίγα κοινά, μιας και οι Σουηδοί άλλαξαν σχεδόν τα πάντα.

Αρχικά, σύμφωνα με τους κανόνες του Πρωταθλήματος, η κίνηση από εμπρός μεταφέρθηκε πίσω και μάλιστα με την παρουσία και μηχανικού μπλοκέ διαφορετικού. Έπειτα, άλλαξε και το κιβώτιο των ταχυτήτων, το οποίο είναι πλέον ένα συγχρονισμένο αγωνιστικό 6 σχέσεων.

Στο αμάξωμα, ξεχωρίζουν τα μεγάλα αεροδυναμικά
βοηθήματα και κυρίως η μεγάλη πίσω αεροτομή.
Στο πεδίο του κινητήρα, το SEAT Leon STCC είναι το μοναδικό Leon που συνδυάζεται με V6 κινητήρα, 3,5 λίτρων και με τελική ισχύ 420 ίππων. Φυσικά, μεγαλύτερα είναι και τα φρένα με 370 χλστ. δίσκους εμπρός και 360 χλστ. δίσκους πίσω με 4πίστονες δαγκάνες.

Σε ό,τι αφορά στη σχεδίασή του, το νέο Leon STCC βασίζεται πάνω στο 3θυρο SEAT Leon SC, πλαταίνοντας το αμάξωμά του, προσθέτοντας μια σειρά από αεροδυναμικά βοηθήματα, μεταξύ των οποίων και μια τεραστίων διαστάσεων αεροτομή, αλλά και διαθέτοντας αγωνιστικές ζάντες 18 ιντσών με σλικ ελαστικά της Michelin.

Προς το παρόν, η PWR Racing δεν έχει ανακοινώσει τους οδηγούς με τους οποίους θα συμμετάσχει στο φετινό Πρωτάθλημα το αυτοκίνητο, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα, μιας και το STCC ξεκινά στις 30 του μήνα.
TAG