Η Tesla αυξάνει την παραγωγή του Crossover Model X

Το νέο Model X, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Crossover της αμερικάνικης Tesla, αυξάνει την παραγωγή του για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, μαζί με το ξεκίνημα της διάθεσης της κορυφαίας Signature Σειράς του.

Τα πρώτα Tesla Model X στην αρχική τους «Founders» Σειρά ξεκίνησαν να παραδίδονται στους νέους τους ιδιοκτήτες το Σεπτέμβριο, ωστόσο πριν λίγες ημέρες, η Tesla ξεκίνησε την παράδοση και της top «Signature» Σειράς, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τη μεγαλύτερη μπαταρία των 90 kWh για περισσότερη αυτονομία κίνησης.

Παράλληλα, η αμερικάνικη εταιρεία αύξησε και την παραγωγή του Model X, αφού αυτή τη στιγμή 1 στα 2 Tesla που κατασκευάζονται είναι το νέο Crossover, με 1.000 μοντέλα του είδους να βγαίνουν κάθε εβδομάδα από τη γραμμή παραγωγής.

Μάλιστα, αναμένεται η παραγωγή του Model X να αυξηθεί περαιτέρω μέσα στο 2016, λόγω της αυξημένης ζήτησης για το μοντέλο.

Θυμίζουμε, ότι για την κίνησή του το Model X χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν εμπρός (259 ίππων) και έναν τοποθετημένο πίσω (503 ίππων). H απαιτούμενη ενέργεια αντλείται από τις μπαταρίες των 90 kWh, ενώ για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα το Model X απαιτεί μόλις από 3,2 δλ., με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.
TAG