Αυτή είναι η νέα πισωκίνητη Lamborghini Huracan Spyder!

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της πρώτης πισωκίνητης «κλειστής» Huracan, η Lamborghini αποκάλυψε σήμερα την νέα πισωκίνητη έκδοση και της ρόουντσερ Huracan Spyder, η οποία ντεμπουτάρει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Η νέα Lamborghini Huracan Spyder LP580-2 όπως είναι η ακριβής ονομασία της, έρχεται με αρκετές διαφορές σε σχέση με τις τετρακίνητες Huracan και έτσι, αρχικά ο 5,2 λίτρων V10 κινητήρας της αποδίδει πλέον 580 άλογα, από 610.

Παρά τους 30 λιγότερους ίππους, οι επιδόσεις παραμένουν εκρηκτικές, αφού το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 3,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φθάνει στα 319 χλμ./ώρα. Σε αυτό, το ρόλο του παίζει και το 7τάχυτο διπλοσύμπλεκτο αυτόματο κιβώτιο, που δανείζεται από τις υπόλοιπες Huracan και διαθέτει μεταξύ άλλων και λειτουργία launch control.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στην ανάρτηση με διπλά ψαλίδια, η οποία αποκτά νέα ελατήρια και αντιστρεπτικές ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της πίσω κίνησης, ενώ υπάρχει και μια καινούργια υποβοήθηση για το τιμόνι, μαζί και με ειδικά set-up για τα συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης.

Το βάρος του αυτοκινήτου έχει περιοριστεί στα 1.509 κιλά και η Lamborghini ανακοινώνει ότι η κατανομή του βρίσκεται στο 40:60 μεταξύ των δύο αξόνων, προσφέροντας λιγότερο φορτίο στον εμπρόσθιο άξονα σε σχέση με την τετρακίνητη Huracan.

Από εκεί και πέρα, σχεδιαστικά η νέα πισωκίνητη Huracan Spyder έχει αποκτήσει τον εμπρόσθιο προφυλακτήρα της πισωκίνητης κλειστής Huracan, που διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές, ενώ πίσω έχουμε έναν νέο διαχύτη μαζί με αλλαγμένο προφυλακτήρα.

Σε ό,τι αφορά στην οροφή, αυτή παραμένει υφασμάτινη, ηλεκτρικά ανοιγόμενη, η οποία ανοίγει ή κλείνει σε μόνο 17 δευτερόλεπτα και με ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα. Αντίστοιχα, το εσωτερικό διατηρείται άκρως σπορτίφ και πολυτελές, με το παρόν να δίνει το πιο πρόσφατο σύστημα infotainment της Lamborghini με οθόνη 12,3 ιντσών.


Ως προς τη διάθεση της νέας πισωκίνητης Huracan Spyder, η Lamborghini ανακοινώνει ότι το νέο της μοντέλο θα βρεθεί στα showrooms από τον προσεχή Ιανουάριο. Η τιμή του θα είναι χαμηλότερη από αυτή των τετρακίνητων εκδόσεών του και ακριβότερη από την πισωκίνητη «κλειστή» Huracan,
TAG