Αποκάλυψη της νέας πισωκίνητης Lamborghini Huracan LP 580-2

Για πρώτη φορά η Lamborghini παρουσιάζει έκδοση με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς για την Huracan, με τη νέα Huracan LP 580-2 να κάνει το ντεμπούτο της στο σημερινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Η νέα Huracan LP 580-2 αποτελεί τον επίσημο διάδοχο της Lamborghini Gallardo LP 550-2, όντας επιπλέον η πρώτη πισωκίνητη Huracan, έναντι των τετρακίνητων υπόλοιπων εκδόσεων του μοντέλου. Τεχνικά, η νέα αυτή έκδοση της Huracan φέρει νέα ρύθμιση για τα ελατήρια και τις αντιστρεπτικές της ανάρτησής της, ώστε να κερδίσει σε ακαμψία και οδικά χαρακτηριστικά. Χαμηλότερο κατά 33 κιλά σε σχέση με το τετρακίνητο μοντέλο είναι το βάρος της νέας LP 580-2 (1.389 κιλά), με την κατανομή να βρίσκεται στο 40:60 εμπρός-πίσω. Παράλληλα, όπως και στην στις υπόλοιπες Huracan, έτσι και εδώ συναντούμε τρία διαθέσιμα οδηγικά set-up μεταξύ των οποίων μπορεί να επιλέγει ο οδηγός της, το «Strada» για καθημερινή χρήση, το «Sport» για πιο δυναμική συμπεριφορά, αλλά και το «Corsa» για χρήση σε πίστα.

Ο κινητήρας της νέας Huracan LP 580-2 είναι ο ατμοσφαιρικός V10 βενζινοκινητήρας της Lamborghini των 5,2 λίτρων, με μειωμένη απόδοση 580 ίππων, έναντι 610 της τετρακίνητης. Αντίστοιχη μείωση υπάρχει και στη ροπή (540 Nm από 560 Nm), με το 75% της οποίας να είναι διαθέσιμο μόλις από τις 1.000 σ.α.λ. Το κιβώτιο είναι το ίδιο 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη αυτόματο, το οποίο βοηθά τον κινητήρα ώστε να επιτύχει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δλ. (-0,2 δλ. σε σχέση με την τετρακίνητη), ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 320 χλμ./ώρα (-5 χλμ./ώρα). Ο κινητήρας αυτός εφαρμόζει επίσης την τεχνολογία απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων που πρόσφατα προστέθηκε και στην τετρακίνητη κουπέ Huracan, με τη μέση κατανάλωσή του να βρίσκεται στα 11,9 λτ./100 χλμ.

Η νέα Lamborghini Huracan LP 580-2 διαθέτει και ελαφρώς ανανεωμένη εμφάνιση, αφού στο εμπρόσθιο τμήμα της έχουν μεγαλώσει οι εισαγωγές στον προφυλακτήρα για λόγους αεροδυναμικής, ενώ στο πίσω τμήμα αλλάζει ο διαχύτης και η σχεδίαση του προφυλακτήρα. Νέες είναι και οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, που συνδυάζονται με ελαστικά Pirelli PZero, ειδικά εξελιγμένα για την πισωκίνητη Huracan. Στο εσωτερικό τέλος, παραμένει η πολεμική ατμόσφαιρα των υπολοίπων εκδόσεων του μοντέλου της Lamborghini, με την παρουσία του νεότερου, πλήρους ψηφιακού πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών, να ξεχωρίζει.
TAG