VW Beetle Dune: Ο Σκαραβαίος και σε crossover!

Το νέο VW Beetle Dune δίνει μια πιο περιπετειώδη και παράλληλα δυναμική εμφάνιση στο Beetle.
Η VW αποκάλυψε το Beetle Dune, μια νέα έκδοση αμαξώματος του Σκαραβαίου, με περιπετειώδη εμφάνιση και υψηλότερη απόσταση από το έδαφος, που του δίνει μια αύρα από crossover οχήματα.

Εκτός των αλλαγών στο αμάξωμα, το Beetle Dune έχει και
αυξημένη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το Beetle.
Το νέο VW Beetle Dune αντλεί την έμπνευσή του από το ομώνυμο πρωτότυπο του 2014 και χαρακτηρίζεται από την πιο off-road εμφάνισή του, την υψηλότερη απόσταση από το έδαφος και τους μεγαλύτερους τροχούς σε σχέση με το κλασικό Beetle. Στις στιλιστικές αλλαγές, εντοπίζουμε τον νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα που ενσωματώνει μια τραπεζοειδή εισαγωγή και νέες θέσεις για τους προβολείς ομίχλης, ενώ ακριβώς κάτω από το καπό, έχει προστεθεί και μια ακόμη μικρή εισαγωγή. Περιμετρικά του αμαξώματος συναντούμε μαύρα πλαστικά προστατευτικά, ενώ αλλαγμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας με νέο διαχύτη, που συμπληρώνεται από μια ευδιάκριτη αεροτομή και φωτιστικά σώματα με νέους LED λαμπτήρες. Οι αλλαγές ολοκληρώνονται από τους μεγαλύτερους τροχούς 18 ιντσών, με ελαστικά διαμέτρου 235/45.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές αφορούν κυρίως στους νέους
χρωματισμούς και επενδύσεις.
Η VW έχει επέμβει και στις διαστάσεις του Beetle Dune, αφού έχουν αυξηθεί κατά 6 και 7 χλστ. το εμπρός και πίσω μεταξόνιο αντίστοιχα. Παράλληλα, το ύψος του αμαξώματος έχει επίσης αυξηθεί κατά 10 χλστ. σε σχέση με αυτό του απλού Beetle. Ωστόσο, η VW δεν θα εφοδιάσει το αυτοκίνητο με τετρακίνηση, αφού το Dune θα είναι μόνο προσθιοκίνητο. Στο εσωτερικό από την άλλη, οι αλλαγές είναι πιο περιορισμένες και επικεντρώνονται περισσότερους στους νέους χρωματισμούς (ίδιους με αυτούς του αμαξώματος) και επενδύσεις, καθώς και με την προσθήκη του λογότυπου «Dune» στο τιμόνι. Αναβαθμισμένο είναι το σύστημα infotainment, που πλέον συνδυάζεται με μεγαλύτερη οθόνη αφής και προσφέρει περισσότερες λειτουργίες και εφαρμογές. 

Στο πεδίο των κινητήρων, η VW θα προσφέρει για το Beetle Dune μια πλήρη γκάμα τριών βενζινοκινητήρων και δύο diesel. Στην πρώτη περίπτωση, θα δούμε τα μοτέρ 1,2 TSI (105 PS), 1,4 TSI (150 PS) και 2,0 TSI με 220 ίππους, ενώ στη δεύτερη, τους 1,6 και 2,0 TDI με 110 και 150 ίππους αντίστοιχα. Η γκάμα των κιβωτίων περιλαμβάνει μηχανικό 5 σχέσεων ή προαιρετικά, αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG με 6 ή 7 σχέσεις. Το νέο Beetle Dune θα είναι τέλος διαθέσιμο και ως κλειστό, και ως κάμπριο μοντέλο.
TAG