Το πρωτότυπο I-Pace είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Jaguar (+video)

Στο παιχνίδι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπαίνει η Jaguar, η οποία θα παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το νέο πρωτότυπο I-Pace, το οποίο μας προϊδεάζει για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της εταιρείας.

Το νέο μεσαίο SUV της Jaguar αισθητικά δείχνει σαν ένα υπερυψωμένο χάτσμπακ, με καμπίνα τραβηγμένη πολύ μπροστά, για να αφεθεί χώρος για τις μπαταρίες, οι οποίες βρίσκονται κάτω από το δάπεδό του (κάτω από τον οδηγό και μέχρι και τον πίσω άξονα).

Παράλληλα η Jaguar έχει χρησιμοποιήσει πολλές γυάλινες επιφάνειες στο αμάξωμα, θέλοντας να τονίσει την ευρυχωρία και πρακτικότητα του I-Pace, προσφέροντας ένα μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 530 λίτρων, αλλά και έναν μικρό χώρο αποθήκευσης κάτω από το εμπρός καπό.

Για την κίνηση του πρωτότυπου έχει επιλεγεί ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα που αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω, οι οποίοι λειτουργούν παράλληλα δημιουργώντας ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης.

Η συνδυαστική τους απόδοση ανέρχεται στα 400 άλογα και η ροπή στα 700 Nm, προσφέροντας πολύ γρήγορες επιδόσεις. Παράλληλα, η Jaguar ανακοινώνει ότι το I-Pace με μια μόνο φόρτιση μπορεί να προσφέρει έως και 500 χλμ. αυτονομίας, με το χρόνο φόρτισης να μειώνεται μόνο στις 2 ώρες μέσω ταχυφορτιστή, για το 100% της χωρητικότητας των μπαταριών.

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση τονίζει τον τεχνολογικό χαρακτήρα του πρωτότυπου, με «αιωρούμενη» κεντρική κονσόλα και οθόνες στη θέση του πίνακα οργάνων, αλλά και στην κεντρική κονσόλα.


Με βάση το σχεδιασμό της Jaguar, από εδώ και πέρα η εταιρεία θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου το 2017, με στόχο να ξεκινήσει τη διάθεσή του το 2018. Ήδη, και σε μια καινοτόμο κίνηση, η Jaguar μέσω του επίσημου site της Jaguar.com, δέχεται παραγγελίες για το αυτοκίνητο, παρότι είμαστε σχεδόν 2 χρόνια πίσω πριν το λανσάρισμά του. 


          
TAG