Αποκάλυψη τώρα: Με 510 άλογα το πρώτο SUV της Alfa Romeo!

Αποκαλύφθηκε πριν λίγη ώρα και εν όψει του επίσημου ντεμπούτου της στο Λος Άντζελες η νέα Alfa Romeo Stelvio, το πρώτο SUV της ιταλικής φίρμας που βασίζεται πάνω στη Giulia και το οποίο θα εφοδιαστεί μεταξύ άλλων και με turbo μοτέρ 510 ίππων!

Η νέα Stelvio βασίζεται πάνω στην Alfa Romeo Giulia και «φορά» μεταξύ άλλων τον ίδιο 2,9 λίτρων twin-turbo V6 βενζινοκινητηρα των 510 ίππων της Giulia Quadrifoglio. Με το μοτέρ αυτό η Stelvio έχει τελική ταχύτητα 284 χλμ./ώρα, ενώ προς το παρόν η Alfa ανακοινώνει μόνο το 0-60 μίλια ανά ώρα (0-96 χλμ./ώρα) σε 3,9 δευτερόλεπτα.


Σε σχέση με την πισωκίνητη Giulia Quadrifoglio, η κορυφαία έκδοση της Alfa Romeo Stelvio είναι τετρακίνητη, χρησιμοποιώντας ένα αυτόματο σύστημα που μπορεί να στείλει έως και το 50% της ροπής στον εμπρός άξονα. Το κιβώτιο από την πλευρά του, είναι το ίδιο 8τάχυτο αυτόματο της ZF με αυτό της Giulia, που προσφέρει πολύ γρήγορες αλλαγές σχέσεων.

Εκτός τώρα από την Quadrifoglio, η νέα Stelvio θα διατεθεί και σε εκδόσεις με τον 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα των 280 ίππων πάντα σε συνδυασμό με την τετρακίνηση Q2, χωρίς προς το παρόν η Alfa Romeo να αναφέρει κάτι και για τις diesel εκδόσεις της (αναμένεται να έχει και τον 2,2 λίτρων πετρελαιοκινητήρα της Giulia).


Φυσικά,  για την κατασκευή της Stelvio η Alfa Romeo έχει κάνει εκτενή χρήση αλουμινίου σε αμάξωμα (φτερά, πόρτες) και σε πλαίσιο (αναρτήσεις, υποπλαίσια), για να μειώσει το βάρος της. Στόχος σε κάθε περίπτωση, είναι το πρώτο SUV της εταιρείας να διατηρηθεί όσο το δυνατόν πιο σπορ στο δρόμο.

Βέβαια, όπως και στην Giulia, έτσι και στη Stelvio το παρόν δίνει το σύστημα Alfa DNA με οδηγικά set-up Natural, Dynamic και Advanced Efficiency, ανάλογα με τα «θέλω» του οδηγού, ενώ ειδικά για την έκδοση Quadrifoglio προστίθεται και η επιλογή «Race».

Σχεδιαστικά, με βάση τις επίσημες φωτογραφίες της Stelvio Quadrifoglio, η Alfa Romeo μας φέρνει ένα από τα πιο όμορφα και δυναμικά SUV/Crossover της αγοράς, το οποίο υιοθετεί στο εμπρόσθιο τμήμα του το design της Giulia με το μεγάλο θυρεό της μάρκας και τα μακρόστενα φώτα.


Στο πλάι, δεν λείπουν τα φουσκωμένα φτερά και τα σπόιλερ, στοιχεία που πιθανότατα θα απουσιάζουν από τις «απλές» εκδόσεις, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα νέα και άκρως μοντέρνα φώτα, που συνδυάζονται με μικρό σε μέγεθος τζάμι, αεροτομή, αλλά και διαχύτη με τετραπλές εξατμίσεις.

Περνώντας στο εσωτερικό, εδώ η Stelvio δανείζεται το θάλαμο της Giulia, ενσωματώνοντας παράλληλα την απαραίτητη οθόνη 6,5 ή 8,8 ιντσών για το σύστημα infotainment στην κεντρική κονσόλα.


Στοιχεία όπως το flat-bottom τιμόνι με διακόπτη εκκίνησης α λα Φόρμουλα 1, τα σπορ καθίσματα και οι επενδύσεις με ανθρακονήματα, καθιστούν ακόμα πιο ξεχωριστό το εσωτερικό της νέας Alfa SUV.

Ως προς τη διάθεση της νέας Alfa Romeo Stelvio, η εταιρεία θα προσφέρει το νέο SUV της από τα μέσα της επόμενης χρονιάς. Προς το παρόν, περιμένουμε τις περαιτέρω επίσημες ανακοινώσεις της Alfa Romeo που αφορούν στην Ευρώπη, κυρίως για να δούμε ποιες άλλες εκδόσεις κινητήρων θα υπάρχουν, αλλά και για το εάν θα είναι διαθέσιμη και δικίνητη (πισωκίνητη) έκδοση του αυτοκινήτου.
TAG