Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα Alfa Romeo Giulia Veloce με 280 άλογα και τετρακίνηση!

Η νέα Alfa Romeo Giulia Veloce έρχεται με 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα 280 ίππων, τετρακίνηση και πιο σπορ εμφάνιση.
Η Alfa Romeo παρουσιάζει την πρώτη βενζινοκίνητη έκδοση της Giulia εκτός της κορυφαίας QV των 510 ίππων, με τη νέα Giulia Veloce των 280 ίππων να ετοιμάζεται για να κάνει το ντεμπούτο της στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα.

Εκτός του βενζινοκινητήρα, η Alfa Romeo θα διαθέσει τη
Giulia Veloce και με έναν 2,2 λίτρων diesel 210 ίππων.
Η νέα Alfa Romeo Giulia Veloce χρησιμοποιεί για την κίνησή της έναν ολοκαίνουργιο 4κύλινδρο, πλήρως αλουμινένιο κινητήρα βενζίνης με ισχύ 280 ίππων στις 5.250 στροφές και ροπή 400 Nm στις 2.250 σ.α.λ.

Τόσο η βενζινοκίνητη, όσο και η πετρελαιοκίνητη Alfa Romeo
Giulia Veloce θα συνδυαστούν με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.
Ο κινητήρας αυτός κάνει χρήση της τεχνολογίας MultiAir με ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα βαλβίδων, άμεσο ψεκασμό με σύστημα υψηλής πίεσης, αλλά και τούρμπο, ώστε να συνδυάσει την άμεση απόκριση κατά τις επιταχύνσεις με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Εκτός τώρα του κινητήρα αυτού, η νέα Giulia Veloce θα μπορεί να παραγγελθεί και με μια νέα, πιο ισχυρή έκδοση 210 ίππων του 2,2 λίτρων diesel κινητήρα της Alfa Romeo, με ροπή 470 Nm μόλις από τις 1.750 στροφές.

Στο εσωτερικό της Veloce ξεχωρίζουν τα νέα σπορ καθίσματα
με μαύρα δέρματα, αλλά και οι αλουμινένιες επενδύσεις.
Αμφότερα τα νέα μοτέρ συνδυάζονται με το εξαιρετικό 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, ενώ διαθέτουν και το νέο σύστημα τετρακίνησης Q4 της εταιρείας, το οποίο σε ήπιες συνθήκες κίνησης στέλνει το 100% της ροπής στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου, ενώ μόλις διαγνωσθεί ολίσθηση των τροχών, στέλνει έως και το 60% της ροπής στον εμπρόσθιο άξονα.

Εκτός από τα παραπάνω, η νέα Giulia Veloce ξεχωρίζει και με κάποιες αισθητικές αλλαγές σε σχέση με τις «απλές» Giulia, αφού διαθέτει ελαφρώς διαφοροποιημένους και πιο σπορ προφυλακτήρες, μαύρα γυαλιστερά πλαίσια στις κολώνες των θυρών, αλλά και προαιρετικές ζάντες 19 ιντσώς ειδικής σχεδίασης.

Εσωτερικά, συναντούμε νέα σπορ καθίσματα με μαύρο δέρμα, πιο σπορ τιμόνι, αλλά και επενδύσεις αλουμινίου στο ταμπλό, το κεντρικό τούνελ και το εσωτερικό των θυρών. Επιπλέον, υπάρχουν το σύστημα πολυμέσων Connect με οθόνη 6,5 ιντσών, αλλά και μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφαλείας.